FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 21 sat:

ZAGREB - Trener engleskog prvaka Manchester Uniteda Alex Ferguson jako je zainteresiran za mladu zvijezdu zagrebačkog Dinama Matea Kovačića, piše u utorak Goal.com. Kako se navodi na tom web siteu, Ferguson je spreman platiti odštetu u visini od 10 milijuna funti, koliko traži Dinamo, za mladog hrvatskog napadača kojeg nazivaju "novim Lukom Modrićem". Ferguson je osobno zainteresiran za dovođenje 17-godišnjeg Kovačića za kojeg su interes pokazali i drugi veliki europski klubovi poput Arsenala, Juventusa i minhenskog Bayerna, dodaje Goal.com. Navodno je ljetos Arsenal odustao od dogovora o Kovačićevom transferu jer je odštetu smatrao previsokom. Međutim, Ferguson ne planira iznijeti ponudu za Kovačića u zimskom prijelaznom roku, ali će ga pratiti s ciljem da se transfer realizira u ljetnom prijelaznom roku. "United je jasno dao do znanja da je jako zainteresiran za Kovačića i misle da je on buduća zvijezda", kazao je neimenovani izvor za Goal.com.

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo teniskog ATP turnira u Stockholmu čiji nagradni fond iznosi 600.000 eura nakon što je u utorak svladao Francuza Adriana Mannarina 7-6(5), 7-6(6) poslije nešto više od dva sata igre. Igra Dodiga i Mannarina, 87. na ATP ljestvici, u prvom setu bila je izjednačena, iako je naš tenisač imao 10 aseva, a tek je tie-break odlučio kome će pripasti set. U drugom setu Dodig je uspio uzeti servis protivniku, došao je do 5-2 i kada je servirao za meč, Francuz mu je uzeo servis. Do tada je Dodig imao 100-postotonu realizaciju prvog servisa, no dvostrukom pogreškom na servisu pomogao je Mannarinu. Na kraju je i drugi set odlučen tie-breakom. U drugom kolu Dodiga čeka bolji iz susreta između Argentinca Davida Nalbandidana i Belgijanca Xaviera Malissea. Protiv Nalbandiana Dodig je igrao jednom i tada je izgubio i to u Tokiju ove gdoine. S Belgijancem Malisseom nije do sada nikada igrao.

MOSKVA - Nogometaši moskovskog CSKA slavili su u utakmici 3. kola B skupine Lige prvaka na svom terenu protiv turskog Trabzonspora sa uvjerljivih 3:0 (1:0). Na stadionu Lužnjiki Moskovljane su do prve pobjede u ovogodišnjem natjecanju odveli pogoci Bjelokoščanina Seydoua Doumbie (29, 86) i Latvijca Aleksandrsa Caune (76), pa CSKA sada nakon tri kola ima četiri boda. Trabzonspor je do danas bio vodeća momčad skupine, a s ovim prvim porazom su ostali na četiri boda. U ovoj skupini večeras igraju Lille i Inter.

ZAGREB - Bivša svjetska atletska prvakinja Marion Jones 19. listopada dolazi u posjet Hrvatskoj, gdje će održati predavanja u Zagrebu i Zadru, priopćeno je iz Veleposlanstva SAD-a. Jones je u svoje vrijeme bila najbrža žena na planetu, koja je na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. osvojila pet medalja u sprintu i skoku udalj, što dotad nije uspjelo nijednoj atletičarki u povijesti. Sva olimpijska odličja je izgubila kada je ustanovljeno da je koristila nedopuštena sredstva, pa je zbog dopinga prekinula atletsku karijeru, a potom se okušala i kao košarkašica u profesionalnoj WNBA ligi. Marion Jones će 20. listopada održati motivacijska predavanja o usponima i padovima u svojoj karijeri na Zagrebačkom sveučilištu i OŠ Remete, a dan kasnije u Gradskoj knjižnici u Zadru, stoji u priopćenju.

PARIZ - Najbolji biciklist današnjice Alberto Contador izjavio je da ruta Tour de Francea za sljedećeu godinu najviše odgovara branitelju naslova Australcu Cadelu Evansu. "Ruta apsolutno odgovara Evansu, imamo čak 96 km pojedinačnog kronometra, što je dvostruko više nego ove godine", kazao je Contador, nakon što je u utorak objavljena ruta Toura za 2012. Biciklisti će od od 30. lipnja do 22. srpnja prevaliti ukupno 3.497 kilometara. Evans se složio sa Contadorovim viđenjem. "Druga polovica Toura trebala bi mi ići na ruku, kronometri su duži, manje je brda i mislim da su penjači uskraćeni", kazao je Evans.

AMSTERDAM - Bivši nizozemski reprezentativac Erwin Koeman više nije trener Utrechta nakon niza loših rezultata. Koeman je na klupi Utrechta izdržao samo godinu dana, a iz uprave kluba je priopćeno kako "njegovi učinci u radu s momčadi nisu bili u skladu s očekivanjima". Koeman i uprava su se žestoko posvađali nakon što je na početku sezone Utrecht prodao svoje najbolje igrače Driesa Mertensa, Kevina Strootmana, Michela Vorma i Rickyja van Wolfswinkela, a unatoč trenerovu protivljenju, iz Ajaxa je doveden Rodney Sneijder, brat puno poznatijeg Wesleyja Sneijdera. Utrecht je već priopćio da će novi trener biti Jan Wouters.

LONDON - Belgijski stoper Thomas Vermaelen (25) potpisao je novi četverogodišnji ugovor sa Arsenalom, po kojem bi u engleskom klubu trebao ostati do ljeta 2015. "Želio sam ostati u klubu i zato sam presretan što sam produžio ugovor sa Arsenalom. Osjećam da vodstvo, trener i navijači imaju veliko povjerenje u mene", kazao je Vermaelen. Belgijski nogometaš stigao je u Arsenal 2009. godine iz Ajaxa za 12 milijuna eura.

LONDON - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je da će svima koji joj budu pomogli u otkrivanju namještanja utakmica ponuditi zaštitu i financijsku stimulaciju. Program borbe protiv korupcije kreće od siječnja sljedeće godine, a vodit će ga šef sigurnosti u Fifi Chris Eaton. U tu svrhu bit će uspostavljena posebna telefonska linija na koju će se moći javiti svi koji imaju podatke o sumnjivim radnjama u nogometu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙