FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 22. listopada 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

SOLDEN - Talijanka Federica Brignone nalazi se u vodstvu nakon prve vožnje veleslaloma u Soldenu, uvodne utrke Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Jedina hrvatska predstavnica Sofija Novoselić nije izborila plasman u drugu vožnju nakon što je zauzela 40. poziciju sa više od četiri sekunde zaostatka. Brignone je na ledenjaku Rettenbach ostvarila rezultat 1:09.43. Drugo mjesto sa 44 stotinke zaostatka osvojila je Austrijanka Elisabeth Goergl, dok je treća Njemica Viktoria Rebensburg (+0,56). Druga vožnja na rasporedu je u 12.45 sati.

AUCKLAND - U nedjelju s početkom u 10 sati po hrvatskom vremenu u Aucklandu na stadionu Eden Park je finale svjetskog prvenstva u ragbiju između Novog Zelanda i Francuske. Bit će to sasvim sigurno najgledaniji sportski događaj ove godine. Ragbi je jedan od najgledanijih sportova u svijetu, a gledanost mu iz godine u godinu sve više raste. Primjerice, 48 utakmica posljednjeg SP-a u Francuskoj 2007. godine imalo je ukupnu TV gledanost od 4.2 milijarde ljudi, uz prijenose u 200 zemalja te 2,2 milijuna prodanih ulaznica. Novi Zeland je na putu do finala odigrao šest utakmica i upisao šest uvjerljivih pobjeda. U skupini je pobijedio Tongu (41:10), Japan (83:7), Francusku (37:17) i Kanadu (79:15), u četvrtfinalu Argentinu (33:10), a u polufinalu Australiju (20:6). Francuzi su bili daleko manje uvjerljivi. Osim od domaćina u skupini su izgubili i od Tonge (14:19), dok su pobijedili Japan (47:21) i Kanadu (46:19). U četvrtfinalu su bili bolji od Engleza (19:12), a u polufinalu od Walesa (9:8). Bit će ovo drugi puta da se u finalu SP-a sastaju Novi Zeland i Francuska. Godine 1987. All Blacksi su slavili protiv Francuza 29:9. Novi Zeland je igrao u finalu i 1995. no izgubio je od Južne Afrike, dok je 1991. i 2003. bio treći. Francuskoj je to treće finale, a prethodna dva su izgubili, 1987. od Novog Zelanda, a 1999. od Australije. Jednom su bili i treći i to 1995.

BERLIN - Višestruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak američki plivač Michael Phelps (26) poručio je kako je u najboljoj formi od 2008. godine kada je na OI u Pekingu osvojio osam zlatnih medalja. "U najboljoj sam formi od 2008. Nakon OI u Pekingu sam imao šest mjeseci pauze, a to je bio najgori period u mojem životu. Danas sam mnogo sretniji i plivam daleko bolje nekog prošle godine," kazao je Phelps koji je tijekom karijere osvojio čak 16 olimpijskih medalja - osam zlatnih u Pekingu, te šest zlatnih i dvije bronačane u Ateni 2004. Više medalja od Phelpsa na OI ima jedino sovjetska gimnastičarka larisa Latinjina koja je od 1956. do 1964. sakupila 18 odličja, devet zlata, pet srebrnih i četiri brončane medalje. Phelps je ima priliku preskočiti već iduće godine u Londonu. "Iskreno, taj podatak do početka ove godine nisan niti znao. Bio sam koncentriran na svoje ciljeve i nisam se zamarao drugim stvarima," kazao je 26-godišnji Amerikanac iz Baltimorea.

Osim 16 olimpijskih medalja, Phelps je tijekom karijere osvojio i 26 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima, a postavio je i 39 svjetskih rekorda - 29 u pojedinačnoj konkurenciji, a 10 u štafetnim utrkama.

NEW YORK - Na programu NHL lige bile su četiri utakmice od kojih su dvije završile u regularnom dijelu utakmice, jedna u produžetku, a jedna nakon izvođenja kaznenih udaraca. Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su Detroit Red Wingsi porazivši Columbus Blue Jackets 5:2. Bila je to peta pobjeda Detroita ove sezone i uz Washington jedina su momčad koja ove sezone nije doživjela niti jedan poraz. Jedna serija će završiti u nedjelju jer će Red Wingsi i Capitalsi igrati međusobno u Washingtonu. Columbus je pak jedina ekipa koja nije upisala niti jednu pobjedu, sa šest poraza nalazi se na začelju Zapadne konferencije. Johan Franzen je zabio dva gola i upisao asistenciju, Valtteri Filppula je postigao jedan gol uz tri asistencije, a strijelci za domaćine bili su i Nicklas Lidstrom, te Pavel Datsyuk, dok je Jimmy Howard ubilježio 32 obrane. Golove za goste zabili su Derick Brassard i Aaron Johnson. "Večeras smo odlično reagirali u situacijama kada smo imali igrača više. Na taj način smo zabili tri gola. Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali," kazao je dvostruki strijelac Franzen.

Dallas je na gostovanju u Honda Centru u Anaheimu pobijedio Duckse 3:1. New Jersey Devilsi su kod kuće nakon kaznenih udaraca izgubili od San Jose Sharksa 3:4, premda su vodili 2:0 i 3:2. Treći gol primili su 30 sekundi prije kraja utakmice. U posljednjem susretu večeri St Louis je u produžetku pobijedio Carolinu 3:2, a ključni gol zabio je Matt D'Agostini u četvrtoj minuti produžetka.

BILBAO - Hrvatski košarkaš Marko Banić odigrao je odličnu utakmicu za španjolski sastav Bizkaia Bilbao koji je u susretu 1. kola skupine A Eurolige na svom parketu svladao Olympiakos sa 76-61 (37-31). Banić je u premijernu pobjedu baskijske momčadi u Euroligi ugradio 22 koša (šut iz igre 7-9, slobodna bacanja 8-8) uz 5 skokova za 30 minuta provedenih u igri.

BEOGRAD - Košarkaši Cedevite u susretu su 4. kola regionalne ABA lige kao gost u Beogradu svladali Crvenu zvezdu sa 91-90 (12-18, 28-24, 28-19, 23-29). Cedevitu su do vrijedne pobjede predvodili Chris Warren sa 24 i Marko Car sa 15 koševa, dok je Nemanja Nedović ubacio 17 za Crvenu zvezdu. Cedevita trenutačno ima tri pobjede i poraz, a Crvena zvezda pobjedu i tri poraza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙