FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 17. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je 22. mjesto na najnovijoj ATP ljestvici, dok je Ivan Ljubičić pao za dva mjesta i sada je 27. tenisač svijeta. Ivan Dodig je ostao na 32. mjestu, a Ivo Karlović je pobjedom na Challengeru u Tiburonu napredovao za šest pozicija i sada je na 55. mjestu. Među 200 najboljih je i Antonio Veić na 160. poziciji.

Na samom vrhu nema promjena, u vodstvu je i dalje Srbin Novak Đoković. Drugu poziciju zadržao je Španjolac Rafael Nadal, a na treće mjesto probio se Andy Murray prskočivši Rogera Federera koji je sada četvrti tenisač svijeta. Posljednji put Federer nije bio na jednoj do prve tri pozicije u lipnju 2003. godine, neposredno prije nego što je osvojio svoj prvi Wimbledon.

ZAGREB - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić vratila se među 50 najboljih igračica svijeta i trenutačno je na 49. mjestu što je skok za tri pozicije u odnosu na posljednju ljestvicu. Mirjana Lučić je pala za tri mjesta i sada je na 120. poziciji, Ajla Tomljanović je popravila plasman za dva mjesta i trenutačno je 149. tenisačica svijeta. Ani Mijačika je napredovala sa 198. na 193. mjesto, dok je Ana Vrljić napredovala za dvije stepenica i sada je 338.

U vodstvu je i dalje Dankinja Caroline Wozniacki ispred Ruskinje Marije Šarapove i Bjeloruskinje Viktorije Azarenko. Iz TOP deset je ispala Belgijanka Kim Clijsters koja je sada na 11. mjestu.

RIM - U posljednjem susretu 6. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je u rimskom derbiju svladao Romu sa 2-1 (0-1). Povela je Roma golom Osvalda već u 6. minuti, izjednačio je Hernanes (51-11m), a pobjedu Laziju osigurao je Klose (90+3). Lazio je skočio na četvrto mjesto sa 11 bodova, koliko ima i treći Cagliari, dok je Roma 12. s osam bodova. Na vrhu su Juventus i Udinese sa po 12 bodova.

PARIZ - Rezultati nedjeljnih utakmica 10. kola francuskog nogometnog prvenstva: Ajaccio - Paris SG 1-3, Valenciennes - Sochaux 3-0, Rennes - Lorient 2-0. TABLICA: Paris SG 23, Montpellier 20, Lyon 20, Lille 19, Rennes 18, Toulouse 18...

NEW YORK - U jedinom dvoboju koji je sinoć bio na programu NHL lige Anaheim Ducksi su u svom Honda Centru pobijedili St. Louis Blues 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) upisavši treću pobjedu u četiri odigrane utakmice ove sezone. Golove za Duckse zabili su Bobby Ryan (2:20, 46:24), Francois Beauchemin (41:31) i Corey Perry (43:40), dok su strijelci za Bluese bili Patrik Berglund (25:43) i Alex Steen (49:38).

NEW YORK - U finalu američke baseball lige MLB, takozvanom "World Series" igrat će St. Louis Cardinalsi i Texas Rangersi. Texas je u završnom susretu American League (AL) pobijedio Detroit Tigerse 4:2 u pobjedama, dok su Cardinalsi u finalu National League (NL) pobijedili Milwaukee Brewers također 4:2.

World Series se igra na četiri pobjede, a prve dvije utakmice igraju se u St. Louisu.

Cardinalsi su do sada osvojili deset naslova prvaka u 18 finala, posljednji put 2006. godine, dok su Rangersi izgubili oba dosadašnja finala.

LAS VEGAS - Dvostruki pobjednik utrke 500 milja Indianapolisa i bivši IndyCar prvak, Britanac Dan Wheldon (33) poginuo je u stravičnoj nesreći za vrijeme utrke IndyCara u Las Vegasu. U sudaru je sudjelovalo čak 15 bolida, a Wheldon je stradao nakon što je njegov bolid odletio u zaštitnu ogradu i eksplodirao. Premda je helikopterom prevezen u bolnicu nije mu bilo spasa. U sudar su ozlijeđena još tri vozača, među kojima i glavni favorit Will Power.

Wheldon je dva puta pobijedio na prestižnoj utrci 500 milja Indianapolisa, ove i 2005. godine. Tijekom karijere je ostvari ukupno 16 pobjeda u IndyCar utrkama, a bio je pobjednik serije 2005. godine. Premda nikada nije vozio formulu jedan smatran je jednom od najboljih britanskih vozača. Prije utrke u Las Vegasu objavljeno je da je za iduću godinu potpisao ugovor za Andretti Autosport. Wheldon je iza sebe ostavio suprugu Susie i dvoje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙