FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 25. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati:

NYON

Sportski arbitražni sud (CAS) odredio je 24. studenoga kao datum za rješavanje spora između švicarskog prvoligaša Sion i UEFA-e, "ako obje strane potvrde da mogu nazočiti saslušanju", objavila je u utorak UEFA.

Sion se na nekoliko sudova u Švicarskoj spori s FIFA-om i s UEFA-om jer nije poštivao pravilnik o korištenju igrača koji nisu imali pravo nastupa. Naime, Sion je u utakmici 4. pretkola protiv škotskog Celtica koristio igrače koji nisu imali pravo nastupa. Zbog toga je švicarski klub isključen iz Europske lige.

Sion je sada pojačao pritisak da bude ponovno uključen u Europsku ligu. Čak je i predsjednik UEFA-e Michel Platini prošli tjedan bio saslušavan pred švicarskim kantonalnim sudom.

Prije je UEFA-ino žalbeno tijelo odbacilo žalbu Siona, a švicarski je sud nakon toga naredio UEFA-i da ponovno uključi Sion u Europsku ligu.

Razlog zbog kojega igrači nisu imali pravo nastupa za švicarski klub je taj što je FIFA kaznila Sion zabranom kupovine i prodaje igrača tijekom dva prijelazna roka nakon što je švicarski klub 2008. godine poticao egipatskog vratara Essama El-Hadaryja da raskine ugovor s njegovim tadašnjim klubom Al Ahlijem. Sionov argument za korištenje igrača koji imali pravo nastupa je da je odslužio kaznu, no iz FIFA-e tvrde kako je zabrana na snazi do kraja ove godine.

SPLIT

Na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje se od 22. do 28. studenoga održava u Splitskoj Spaladium Areni, danas je slobodan dan.

Nakon tri natjecateljska dana, u 11 muških i ženskih kategorija tjelesnog oštećenja, listu zemalja koje su osvojili medalje predvodi Francuska s devet odličja ispred Ukrajine sa šest, a slijede Poljska, Velika Britanija i Rusija s po pet osvojenih medalja.

Na ljestvici od 19 zemalja još nema hrvatskih stolnotenisačica i stolnotenisača koji imaju prigodu doći do novih europskih medalja u naredna tri dana.

NEW YORK

NBA će otkazati još najmanje dva tjedna regularne sezone s obzirom da vlasnici klubova i sindikat igrača nisu postigli dogovor o novom kolektivnom ugovoru, piše newyorški "Daily News".

U članku objavljenom na internetskim stranicama "Daily News" se poziva na izvor blizak NBA-u koji tvrdi da će odluka o otkazivanju biti donesena u utorak.

NBA je već otkazala 10. listopada prva dva tjedna regularne sezone 2011./2012., koja je trebala početi 1. studenog zbog lock-outa, u kojem se vlasnici klubova i igrači spore oko financijskih odrednica novog kolektivnog ugovora.

Sukob između poslodavaca i igrača traje od 1. srpnja kada je istekao prijašnji kolektivni ugovor.

Vlasnici klubova žele novi kolektivni jer, kako smatraju, ekonomski model prijašnjeg nije više održiv: samo osam od 30 NBA klubova ostvarili su dobitak prošlu sezonu zbog visokih plaća igrača.

Ovo je drugi put u povijesti NBA da su utakmice regularne sezone otkazane zbog kolektivnog ugovora. U sezoni 1998./1999. početak je sveden na 50 utakmica po ekipi, umjesto 82 i sezona je tada krenula tek početkom veljače 1999. Lock-out je tada trajao 204 dana.

Posljednji pregovori u nazočnosti posrednika Georgea Cohena završili su neuspjehom u četvrtak prošli tjedan.

LEICESTER

Bivši engleski izbornik Šveđanin Sven-Goran Eriksson napustio je mjesto trenera u drugoligašu Leicester Cityju, objavio je taj klub na svojim službenim stranicama

Eriksson (63) je razgovarao sa tajlandskim vlasnicima Leicestera 48 sati nakon teškog poraza na domaćem terenu od Millwalla 3-0. Dvije su strane sporazumno odlučile prekinuti suradnju.

U prijelaznom roku Leicester je potrošio 10 milijuna funti (11,47 milijuna eura) na transfere.

Eriksson, koji je potpisao dvogodišnji ugovor prošle godine u listopadu, drugi je bivši izbornik Engleske koji je napustio klupu nekog kluba nakon Stevea McClarena kojeg je smijenio Nottingham Forest početkom listopada.

ZAGREB

Prema istraživanju QUDAL - DEEPMA, koje je u Hrvatskoj proveo međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK, hrvatski građani kada govorimo o kvaliteti najviše ocjene daju Blanki Vlašić, te Dinamu i Barceloni.

U sportskim kategorijama građane se pitalo koji sportaši/sportašice, odnosno koji sportski klubovi predstavljaju po njihovom iskustvu i mišljenju sam vrh sportske kvalitete. Najviše ocjene hrvatskih građana u ovom istraživanju dobili su splitska atletičarka Blanka Vlašić, nogometni klub Dinamo, te španjolski velikan Barcelona.

Prvo mjesto QUDAL istaživanja sportske kvalitete u kategoriji "Hrvatski sportaš/sportašica" prema mišljenju hrvatskih građana uvjerljivo je osvojila Blanka Vlašić sa 53,3% glasova. Na drugom mjestu smjestila se Janica Kostelić (9,4%), treći je njezin brat Ivica Kostelić (8,4%), a četvrti Goran Ivanišević (6,9%).

U kategoriji najkvalitetniji domaći nogometni klub uvjerljivo prvo mjesto osvojio je zagrebački Dinamo s 53,1 posto, Hajduk je drugi (22,6%), na trećem mjestu je Rijeka (2,6%), a četvrti Osijek (1,7%).

Kada je o međunarodnom nogometu riječ najviše glasova osvojila je Barcelona (27%), na drugom mjestu je Real Madrid (26,1%), a zatim s velikim zaostatkom slijede Manchester United (6,2%) i Bayern Munchen (3,2%).

"Premda je nogomet u Hrvatskoj daleko najpopularniji i najgledaniji sport, zanimljivo je da u kategoriji "Hrvatski sportaš/sportašica" hrvatski građani među najkvalitetnije nisu svrstali niti jednog nogometaša," napomenuo je Robert Slavečki, direktor programa QUDAL - QUality meDAL za Republiku Hrvatsku.

KAUNAS

Samo mjesec dana nakon što je doživio srčani udar Arvidas Sabonis (46) je izabran za predsjednika litvanskog košarkaškog saveza.

Litvanska košarkaška legenda će na toj funkciji zamijeniti Vladasa Garastasa, svog bivšeg trenera u reprezentaciji i klubu, koji je bio na čelu federacije od 2003. godine.

"Košarka čini Litvu poznatom diljem svijeta. Ona ujedinjuje naš narod i bit ću zadovoljan ukoliko mogu pomoći i doprinijeti svojim radom i iskustvom," poručio je Sabonis. Slavni košarkaš bio je jedini kandidat za čelnika nacionalne košarkaške federacije, a na izborima je dobio svih 98 glasova.

Bivši igrač Žalgirisa, Valladolida, Real Madrida i Portlanda kandidirao se za predsjednika premda je prije mjesec dana imao srčani udar. Bolnicu je napustio prije tri tjedna i njegovo zdravstveno stanje liječnici će pratiti još najmanje šest mjeseci.

"Liječnici su mi rekli da moram prestati pušiti, piti, ne smijem više niti igrati košarku. Od svih zadovoljstava koje imam u životu, ostao mi je još samo seks," kazao je sa smiješkom.

Sabonis je ove godine primljen u NBA Kuću slavnih, a smatra se jednim od najboljih centara svih vremena. U dresu reprezentacije Sovjetskog Saveza osvojio je zlatnu olimpijsku medalju 1988. godine i dvije brončane medalje u dresu Litve na OI 1992. i 1996.

PITTSBURGH

Philadelphia Flyers su se oporavili od lošeg početka utakmice u kojem je ozlijeđen branič Chris Pronger te su konačno stigli do pobjede od 4-2 nad Toronto Maple Leafsima u ponedjeljak na domaćem terenu.

Pronger se sam udario u lice svojom palicom dok se borio za pak s Torontovim Mihailom Grabovskim u prvoj trećini.

"Mora ići oftamologu svaki dan iduća četiri dana. Ako sve bude OK i ako oteklina splasne, nadamo se da će se nam se moći priključiti za deset dana do dva tjedna", kazao je menadžer Flyersa Paul Holmgren.

Flyersi, koji su izgubili tri od zadnje četiri utakmice, do pobjede su konačno stigli s po dva pogotka Jaromira Jagra i Scotta Hartnella, a njihov vratar Sergei Bobrovskij imao je 24 obrane.

Phil Kessel zabio je prvi gol za Toronto i za vodstvo gosta od 1-0. To je bio njegov deveti pogodak ove sezone. Jagr je ubrzo odgovorio, onda je Hartnell zabio svoj prvi gol u drugoj trećini i drugi u zadnjoj za 3-1 za Philadelphiu.

David Steckel je doveo Maple Leafse na gol razlike u 11:34 minuti zadnje trećine prije nego je Jagr zabio svoj drugi gol za 4-2 za Philadelphiju 4:45 minute prije kraja utakmice.

ZAGREB

Rezultati NHL utakmica koje su odigrane u ponedjeljak navečer:

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4-2

Montreal Canadiens - Florida Panthers 1-2

Winnipeg Jets - New York Rangers 1-2

TALLINN

Nakon što je odveo estonsku nogometnu reprezentaciju u dodatne kvalifikacije za Euro 2012., izbornik Tarmo Rüütli je za povijesni uspjeh nagrađen produženjem ugovora do konca 2013. godine.

Estonija u dodatnim kvalifikacijama igra protiv Irske, a u Estonskom savezu smatraju da bez obzira na ishod tih kvalifikacija izbornik Tarmo Rüütli zaslužuje da vodi reprezentaciju i u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu.

Rüütli je na kormilu estonske reprezentacije od 2008. godine.

BEČ

Rezultati teniskog ATP turnira u Beču:

1. kolo -

Marcos Baghdatis (Cip) - Ryan Sweeting (SAD) 6-4, 6-2

Kevin Anderson (JAR/6) - Andreas Haider-Maurer (AUT) 6-4, 6-4

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙