FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 11. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ŠANGAJ - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u 2. kolo velikog ATP turnira u Šangaju, bolji od njega je u susretu 1. kola bio Austrijanac Juergen Melzer sa 6-4, 6-2 nakon sat i 17 minuta igre. Bio je ovo peti međusobni susret Ljubičića i Melzera i peta pobjeda austrijskog igrača.

ŠANGAJ - Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 2. kolo velikog ATP turnira u Šangaju, bolji od njega je u susretu 1. kola bio Španjolac Albert Ramos sa 6-3, 6-4 nakon sat i 28 minuta igre. Nakon odličnog nastupa u Pekingu prošloga tjedna gdje je stigao do finala, naš trenutačno najbolje plasirani igrač odigrao je vrlo slab meč u Šangaju, te je izgubio od španjolskog kvalifikanta, trenutačno 77. igrača na ATP ljestvici. Čilić je protiv upornog Španjolca napravio previše neprisiljenih pogrešaka, a usto je imao i prilično slabu realizaciju na svom drugom servisu.

Porazom Čilića Hrvatska je ostala bez predstavnika na turniru u Šangaju.

NEW YORK - Povjerenik NBA lige David Stern objavio je kako su zbog neuspjeha posljednje runde pregovora između vlasnika klubova i igrača oko novog kolektivnog ugovora održane u ponedjeljak u New Yorku otkazana prva dva tjedna nove sezone najjače košarkaške lige na svijetu koja je trebala započeti 1. studenoga.

"Vjerovali smo da neće doći do ove situacije, ali u biti smo u svim vanim točkama pregovora još uvijek jako udaljenih stajališta i nikako se ne uspijevamo približiti. Između nas je zaljev koji nas dijeli. Smatram da se moramo usredotočiti na kompromise i spasiti što se spasiti dade", rekao je Stern.

U prva dva tjedna nove NBA sezone trebalo se odigrati 100 utakmica.

Posljednji put je početak NBA sezone kasnio zbog "lockouta" u sezoni 1998/99. kada su klubovi umjesto po 82 utakmice odigrali njih samo po 50. Tada je otkazano preko 450 utakmica.

NEW YORK - Rezultati utakmica američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu, NHL:

Boston - Colorado 0-1

New Jersey - Carolina 4-2

NY Islanders - Minnesota 2-1

St. Louis - Calgary 5-2

Dallas - Phoenix 2-1 (kazneni udarci)

Washington - Tampa Bay 6-5 (kazneni udarci)

Columbus - Vancouver 2-3

LONDON - Tvrtka zadužena za upravljanje Olimpijskim stadionom u Londonu na kojemu će se održati svečanosti otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara sljedeće godine, te atletska natjecanja na OI odlučila je poništiti odluku iz veljače kojom bi se stadion nakon završetka Igara prodao aktualnom engleskom nogometnom drugoligašu West Ham Unitedu. Iz tvrtke "Olympic Park Legacy Company" (OPLC) objavili su kako će stadion ostati u javnom vlasništvu, te kako će novi najbolji ponuditelj moći samo iznajmiti stadion.

Iz OPLC-a su također poslali ultimatum prvoligašu Tottenham Hotspuru u kojem navode kako Spursi imaju rok od tri tjedna za prihvaćanje ponude u visini od 17 milijuna funti za svoj ostanak u sjevernom Londonu i odustajanje od pravne borbe za preseljenje na Olimpijski stadion.

Zadržavanjem stadiona u javnom vlasništvu očuvat će se atletska staza što je bilo jedno od ključnih obećanja u kandidaturi Londona za dobijanje domaćinstva samih Igara. Također, zadržavanjem atletske staze povećavaju se izgledi Londona za dobijanjem domaćinstva Svjetskog atletskog prvenstva 2017. godine.

Olimpijske igre u Londonu održat će se od 27. srpnja do 12. kolovoza sljedeće godine.

ŠIBENIK - U 7. kolu Prve hrvatske šahovske lige u Šibeniku vodeća Liburnija jedva je spasila remi protiv Đuro Đaković Holdinga iz Slavonskog Broda.

Nakon što je Ivan Šarić pobijedio Antu Brkića, a Marin Bosiočić Blažimira Kovačevića, Brođani su izjednačili pobjedama Viktora Bologana nad Arkadijem Naiditschem i Zlatka Martića nad Ognjenom Jovanićem. Ipak, Liburnija je izbjegla poraz jer je Robert Markuš uspio spasiti slabiju damsku završnicu protiv Davora Rogića. Neuspjeh Riječana nije iskoristio Zagreb, koji je s Mravince-Cemexom također odigrao neodlučeno 3:3. "Mravi" su poveli pobjedom Vlade Kovačevića nad Robertom Lončarom, a izjednačio je Branko Rogulj svladavši Miroslava Radu. Zagrebačka Mladost jedva je s 3,5:2,5 pobijedila Varaždin, Rijeka je uvjerljivo nadigrala Goran iz Bibinja s 4,5:1,5, a ETF-Osijek je prema očekivanju lako "potopio" riječki Junior s 5:1.

Rezultati 7. kola:

Mravince Cemex-Zagreb 3:3, Goran-Rijeka 1,5:4,5, Varaždin-Mladost 2,5:3,5, Osijek-Junior 5:1 i Đuro Đaković Holding-Liburnija 3:3.

Poredak na ljestvici dva kola prije kraja:

Liburnija 12 meč-bodova, Zagreb, Osijek i Mladost po 10, Rijeka 9, Mravince-Cemex 8, Đuro Đaković Holding 5, Varaždin i Goran po 3, Junior bez bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙