FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 24. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 24. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

DŽAKARTA - Najmanje deset osoba poginulo je, a dvije se smatraju nestalima nakon eksplozije plinovoda na istoku indonezijskog otoka Jave, objavile su u petak spasilačke službe. "Pronašli smo tijela i nastavljamo potragu za još najmanje dva", kazao je glasnogovornik sigurnosne službe pokrajine Istočna Java. Bolnica u okrugu Sidoarjo potvrdila je da je primila deset tijela kao i dvanaest ozlijeđenih. Eksploziju podzemnog plinovoda u srijedu navečer izazvalo je urušavanje terena zbog izbijanja velike količine blata na površinu.

SYDNEY - Australski premijer John Howard kazao je u petak da bi preuranjeno povlačenje snaga koalicije iz Iraka imalo katastrofalne posljedice i predstavljalo pobjedu za teroriste. "Nakon svega što se desilo, preuranjeno povlačenje koalicije bila bi najgora stvar na svijetu", kazao je Howard na komercijalnom radiju. "Ništa se ne bi okončalo, napor bi bio uzaludan a teroristi bi pobijedili. I to bi imalo velike i jako štetne posljedice za sve nas", dodao je on. John Howard pod sve većim je pritiskom laburističke oporbe da objavi rok za povlačenje australskih postrojbi iz Iraka, posebice otkad je London ovog tjedna najavio mogući prijenos nadzora nad pokrajinom Basrom na iračke snage sljedećeg proljeća. Australija ima još 1400 vojnika u Iraku, prvenstveno na jugu zemlje.

SARAJEVO - Nova vlast na državnoj razini u Bosni i Hercegovini bit će uspostavljena u suradnji s HDZ-om BiH dok će HDZ 1990. ostati u oporbi, tvrdi u petak sarajevsko "Oslobođenje". "Logično je da u konstituiranje nove vlasti uđe onaj tko ima bolji izborni rezultat, a u ovom slučaju to je HDZ BiH", izjavio je za ovaj list dopredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović najavljujući na taj način okončanje višetjedne neizvjesnosti oko uspostave nove izvršne vlasti. HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH ima tri mjesta, a konkurentski HDZ 1990. dva. SDA je kao najjača parlamentarna stranka i okosnica buduće vladajuće koalicije predlagala da u vlast uđu oba HDZ-a, no HDZ BiH to je odlučno odbio, a zbog rokova za uspostavu vlasti koje nalaže Izborni zakon dalje rasprave o tom pitanju više nisu moguće. Partnerstvo s HDZ 1990. preferira samo Stranka za BiH (SBiH) Harisa Silajdžića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙