FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WASHINGTON - Demokratska stranka osvojila je na izborima u utorak većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, s 18 do 30 novih zastupničkih mjesta zavisno od procjena konačnih rezultata, te ostvarila značajne pomake na izborima za Senat gdje pitanje većine i dalje ovisi o konačnom ishodu izjednačenih izbornih utrka u Virginiji, Missuriju i Montani. Rezultati prebrojavanje glasova i procjene konačnih rezultata američkih TV mreža i agencije Associated Press od 05:00 po srednjeeuropskom vremenu daju demokratima 233, a republikancima 202 zastupnička mjesta u Predstavničkom domu. U izborima za Senat demokrati su osvojili tri od šest mjesta potrebnih za većinu, dok se i dalje čeka ishod više utrka, poput one u Virginiji gdje demokrat Jim Webb ima 50 posto, a republikanac George Allan 49 posto glasova.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovat će na Desetom međunarodnom dijalogu pravoslavnih crkava i grupacije Europske pučke stranke i Europskih demokrata (EPP-ED) koja se u četvrtak i petak održava u Bratislavi. Sanader će se sudionicima dijaloga obratiti u četvrtak tijekom prve tematske cjeline pod nazivom "Solunski proces - Izvješća o napretku iz Hrvatske i Srbije", na kojoj je najavljeno sudjelovanje, među ostalima, srbijanskog premijera Vojislava Koštunice i grčkog premijera Kostasa Karamanlisa, dok je poziv za sudjelovanje upućen i zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću. Međutim, dolazak Koštunice i Bozanića u srijedu još nije bio potvrđen.

ZAGREB - Oštro reagirajući na najnoviju akciju izraelskog topništva u Beit Hanounu, na sjeveru Pojasa Gaze, u kojoj je poginulo 18 Palestinaca, među kojima četiri žene i četvero djece, vladajući pokret Hamas je u srijedu pozvao na nastavak samoubilačkih napada, predsjednik Mahmud Abas na hitno zasjedanje Vijeća sigurnosti UN-a, dok je izraelski ministar obrane Amir Peretz zatražio hitnu istragu, izvješćuju agencije. Palestinski premijer Ismail Haniyeh, iz redova Hamasa, najavio je u srijedu "suspenziju" pregovora s predsjednikom Abasom oko formiranja vlade nacionalnog jedinstva.

JENIN - Izraelski tenkovi pogodili su u srijedu nekoliko kuća na sjeveru pojasa Gaze ubivši pritom 12 Palestinaca, objavili su palestinski medicinski izvori. Liječnici tvrde da među poginulima ima žena i djece. Istovremeno na Zapadnoj obali, izraelski vojnici u raciji su ubili četiri palestinska militanta i jednog civila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙