FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 7. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 7. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u utorak, na početku susreta sa svojom hrvatskom kolegicom Kolindom Grabar Kitarović u Moskvi, da je Hrvatska jedan od glavnih partnera Rusije u jugoistočnoj Europi. Lavrov je izrazio nadu da će se odnosi razvijati na svim područjima. Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da Hrvatska iznimno drži do bilateralnih odnosa s Ruskom Federacijom.

PEKING - Odnosi između Egipta i Kine nisu nikad bili tako dobri, izjavio je nakon razgovora s kineskim predsjednikom Hu Jintaom egipatski predsjednik Hosni Mubarak u utorak, posljednjeg dana posjeta Kini, prenijeli su službeni kineski izvori. Mubarak je istaknuo da je "potencijal ekonomske i trgovačke suradnje između Kine i Egipta iznimno velik." Nakon sastanka dvojice predsjednika potpisano je nekoliko "gospodarskih i tehnoloških" sporazuma, izvijestili su mediji ne iznoseći pojedinosti.

GAZA - Izrael je u utorak ujutro završio svoju vojnu operaciju "Jesenski oblaci" protiv militantnih Palestinaca u Beit Hanounu u sjevernom dijelu Pojasa Gaze i povukao svoje vojnike, priopćila je vojska. Prema navodima palestinskih izvora i izraelske vojske, tijekom jednotjedne operacije izraelski vojnici ubili su 52 osobe, od kojih je više od polovine bilo palestinskih militanata. U sukobima je ubijen i jedan izraelski vojnik. Operacija, jedna od najvećih otkako su se prošle godine izraelska vojska i doseljenici nakon 38 godina povukli iz pojasa Gaze, imala je za cilj razbiti uporišta radikalnih militanata iz kojih ispaljuju projektile na Izrael.

PEKING - Prema zadnjem izvješću lokalnih vlasti devetnaest rudara je poginulo, a 28 ih je nakon eksplozije koja se dogodila u nedjelju u rudniku Jiaojiazhai u pokrajini Shanxi na sjeveru zemlje Kine, ostalo zarobljeno pod zemljom. Glasnogovornik rudnika u utorak je kazao kako je "vrlo teško reći koliki su izgledi da rudari budu spašeni iz rudnika." Agencija Nova Kine izvijestila je da je do eksplozije došlo zbog "ljudske pogreške", jer je su radnici trebali biti evakuirani iz rudnika zbog akumulacije opasnih plinova do čega je došlo nakon izbijanja kvara na ventilacijskom sustavu uslijed nestanka električne energije.

TOKIO - Najmanje je devet osoba poginulo, a više od 10 ih je ozlijeđeno u utorak, kad je tornado udario u zgradu u sjevernom Japanu, priopćili su službeni izvori. U zgradi koja se pod udarom tornada srušila ostalo je još zarobljenih stanara, ali vatrogasci nisu točno znali koliko. Jaka kiša ometala je spasilačku ekipu. Lokalni dužnosnici rekli su da je oštećeno još nekoliko kuća, a na nekim je zgradama tornado odnio krovove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙