FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

BAGDAD - Dvadeset i pet novaka iračke policije ubijeno je, a 56 ranjeno u samoubilačkom napadu dvojice kamikaza u nedjelju ujutro na centar za novačenje na zapadu Bagdada, naveo je izvor iz sigurnosnih službi. Centri za novačenje policajaca i vojnika najčešće su mete naoružanih pobunjenika koji se bore protiv državne vlasti.

KAIRO - Glavni tajnik Arapske lige Amr Moussa izrazio je u nedjelju žaljenje zbog "nerazumljivog američkog veta" u Vijeću sigurnosti UN-a koji Arapi smatraju porukom o završetku mirovnog procesa. "Veto neshvatljiv i povećava bijes na Bliskom Istoku", rekao je. Moussa je dodao da je "Izrael iskoristio taj veto kao izgovor za nastavak djelovanja" protiv Palestinca.

TEHERAN - Iran neće odustati od postavljanja 3.000 centrifuga za obogaćivanje urana do ožujka 2007., rekao je u nedjelju glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mohamed Ali Hoseini. Dodao je da iranski dužnosnici i stručnjaci taj cilj pokušavaju ostvariti pod kontrolom Međunarodne agencije za atomsku energiju. Iranski predsjednik Mahmud Ahamadinedžad u nedjelju je "sramotnim" ocijenio stajalište Vijeća sigurnosti UN-a koje zahtijeva da Iran obustavi svoj program obogaćivanja urana.

VARŠAVA - Poljaci su u nedjelju izišli na prvi krug lokalnih izbora koji bi mogli biti test za konzervativne blizance Lecha i Jaroslawa Kaczynskog koji su na vlasti godinu dana. Izbori su i financijski bitni jer će izabrani gradonačelnici i gradski vijećnici prvi puta raspolagati znatnim sredstvima za ostvarenje svojih programa, zahvaljujući fondovima Europske unije kojoj se Poljska pridružila 2004. Poljaci će izabrati ukupno 47.000 gradskih, okružnih i regionalnih vijećnika u 16 regija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙