FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 23. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 23. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.

RUDA SLASKA - Dvadeset i tri poljska rudara poginula su u eksploziji plina u rudniku ugljena na jugu Poljske, u najgoroj rudarskoj nesreći u toj zemlji od sedamdesetih godina, potvrđeno je u četvrtak. Spasioci su dvije noći tražili rudare od kojih je većina bila u rudniku u Rudi Slaskoj, oko 300 kilometara jugozapadno od Varšave. "Mogu potvrditi da su spasilački napori završeni", rekao je glasnogovornik poljske državne tvrtke za eksploataciju ugljena Kompania Weglowa, Zbigniew Madej. "Pronašli smo tijela 23 muškarca. Sve ukazuje na to da su poginuli u trenutku eksplozije". Ovo je najgora rudarska nesreća u Poljskoj od 1979. kada su također u eksploziji poginula 34 rudara, javila je novinarska agencija PAP. Dvadeset i tri rudara bila su u oknu više od jednog kilometra ispod zemlje u rudniku Halemba, jednom od najstarijih u Poljskoj, kada je došlo do eksplozije u utorak. Poljska državna rudarska industrija bilježi stotine smrtnih slučajeva rudara tijekom posljednjih nekoliko desetljeća.

COLOMBO - Borbeni zrakoplovi bombardirali su položaje pobunjenika, Tamilskih tigrova, u istočnoj Šri Lanci u četvrtak nakon što su pobunjenici pokrenuli napad na vojnike u tom području, priopćila je vojska. Međutim, pobunjenici su optužili vojsku da je pokrenula ofenzivu s ciljem zauzimanja teritorija.

GAZA - Izraelski vojnici ubili su jednog Palestinca u četvrtak rano ujutro na sjeveru pojasa Gaze, izjavili su palestinski dužnosnici. Bolnički izvori su rekli da je iz tenka otvorena vatra iz strojnica na mladića u dobi oko 20 godina. Incident, u kojem je još jedna osoba ranjena, dogodio se nedaleko od grada Beit Lahiye. Vojska je priopćila da su izraelski vojnici na tom području vidjeli jednog čovjeka koji im se učinio sumnjivim i da su otvorili vatru, ali da su mislili da je uspio pobjeći i da nije ozlijeđen. Nije jasno jesu li oni govorili o istom incidentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙