FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. listopada 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. listopada 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Nakon što je vladala na glavama pop zvijezda i nogometaša osamdesetih godina prošlog stoljeća, trajna rođena prije 100 godina pod rukama njemačkog frizera, danas je oličenje kosmatog pomanjkanja ukusa, osim u nostalgičara. Zbog tehnike koja se sastoji u kovrčanju beznadno ravne kose na "trajni" način, uz obilnu pomoć kemijskih sredstava, žena frizera podrijetlom iz Schwartzwalda gotovo je ostala bez kože na glavi. Karl Nessler doista je imao nekoliko pokušaja prije nego što je usavršio barbarsku tehniku na bazi bikarbonata i boraksa te golemih užarenih metalnih viklera. Dotad je njegova supruga morala preživjeti plikove na glavi i bolne urlike. Tehniku je predstavio 8. listopada 1906. u Londonu i patentirao je. Ubrzo je trajna usvojena u Engleskoj i SAD-u, gdje se Nessler nastanio 1915. godine. Ondje je umro sam i u relativnom siromaštvu 1951. godine, jer je 1929. burzovni slom progutao glavninu njegova bogatstva. Osamdesetih godina prošlog stoljeća trajna kreće u osvajanje svijeta.

BUENOS AIRES - Policajac u Argentini suspendiran je na 10 dana zbog toga što se veselio pogotku tijekom utakmice tamošnje prve nogometne lige. Policajac se glasno veselio trećem pogotku Estudiantesa iz La Plata, njegova rodnog grada u 3-0 pobjedi na gostovanju kod Lanusa. Domaći navijači su ga isprovocirani tom gestom gađali predmetima sve dok nije maknut s dužnosti.

ANTWERPEN - Najveći dijamant izvađen u zadnjih 13 godina, nazvan Obećanje Lesota, prodan je u ponedjeljak na dražbi za 12,36 milijuna dolara, a vjeruje se da će premašiti cijenu od 20 milijuna kada se izreže na manje dijelove. Dijamant od 603 karata, koji je dobio ime po maloj afričkoj kraljevini u kojoj je izvađen, ponuđen je na dražbi u Antwerp Diamond Centreu i prodan je južnoafričkoj Diamond Corporation. Od bijelog dijamanta, desetog po veličini koji je dosad izvađen, načinit će se jedan veći u obliku srca i više manjih dragih kamena. Dijamant u komadu je triput veći od loptice za golf. Najveći dosad izvađen dijamant bio je Cullinan s 3.106 karata, a za njim dolazi Ecelsior, sa 995 karata. Oba su izvađena u Južnoafričkoj Republici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙