FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. rujna 2006. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. rujna 2006. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

KOPENHAGEN - Danski nacionalni simbol, skulptura male sirene koja nadgleda kopenhagensku luku, zahvaljujući danskom kiparu dobila je i "genetski modificiranu sestru". "Ne radi se o kopiji, nego o prilično drugačijoj sestri, ali jednako atraktivnoj, koja će, nadam se, privući mnogo turista", rekao je kipar Bjoern Noerregaard. Nova mala sirena uopće ne nalikuje starijoj sestri. Naprotiv, nova, futuristička verzija više podsjeća na figuru iz znanstvene fantastike s dodirom Picassa ili Dalija.

ZAGREB/BUFALLO - Otrov bakterije Clostridium botulinum u prošlom je stoljeću ubio mnoge ljude, no, znanstvenici su ustvrdili da ga se može iskoristiti kao uspješnu i sigurnu terapiju za izravnavanje bora u kozmetičke svrhe, posebno na čelu, a nedavna istraživanja američkih znanstvenika pokazala su da primjerena doza botulina može pomoći pri zacjeljivanju rana na licu pacijenata s ozljedama čela ili ranama nastalim nakon odstranjenih tumora na čelu, prenosi farmakologija.com. Clostridium botulinum je anaerobna bakterija koja se, u prošlom stoljeću dok se o njoj još malo znalo, razmnožavala u konzervama.

PEKING - Rijetke divlje životinje iz velikog prirodnog rezervata u središnjoj Kini o kojima brinu zoolozi, ove će se zime hraniti organski uzgojenim mrkvama, izvijestila je agencija Nova Kina. Uprava rezervata Shennongjiyy u pokrajini Hubei potpisala je sporazum s desetak lokalnih obitelji koje se bave poljoprivredom. Oni će tijekom zime, koja je u tom dijelu Kine zbog velike nadmorske visine oštra i duga, za potrebe prehrane životinja rezervata isporučiti 20 do 30 tona organski uzgojenih mrkvi, od čega će profitirati poljoprivrednici, ali i ugrožene životinje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙