FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. listopada 2006. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. listopada 2006. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Zamotati neželjeni poklonjeni okvir za sliku od prošlog Božića i dati nekome kao poklon više nije takav tabu kao nekad, pokazalo je istraživanje. Studija na 1.505 odraslih Amerikanaca koju je provela tvrtka za istraživanje tržišta Harris Interactive utvrdila je da je preko polovice ispitanika priznalo da je poklanjala poklone što pokazuje da prosljeđivanje poklona postaje sve uobičajeniji i prihvatljiviji fenomen. Čak 78 posto potrošača koji su anketirani smatralo je kako je prihvatljivo poklanjati pokolonjeno ponekad ili u većini slučajeva.

WASHINGTON - NASA je u petak objavila još neviđene snimke planeta Marsa u krupnom planu koje su ovih dana načinili pokretni robot Opportunity i satelit koji je ovog tjedna ušao u putanju Crvenog planeta. Opportunity je fotografije snimio prije tri dana uz pomoć američkog satelita Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) lansiranog u kolovozu 2005. koji je ovog tjedna ušao u stalnu putanju oko Marsa. Znanstvenici iz NASA-e se nadaju da će nove snimke, napose snimke grebena kratera nazvanog Victorija, pružiti važne podatke za razumijevanje povijesti planeta i za utvrđivanje uvjeta za mogući nastanak života na Marsu.

BERLIN - Njemački odvjetnik očekuje da će razgranati posao tražeći odštetu od države za ljude koji vjeruju da su ih oteli vanzemaljci. "Očigledno na tom području postoji potreba za pravnom pomoći", rekao je Jens Lorek. "Problem je u tome da se ljudi plaše da će iz sebe napraviti budale". Lorek, odvjetnik iz Dresdena koji je specijalizirao socijalno i radno pravo, kaže kako očekuje da će proširiti broj svojih klijenata preuzimajući ovako neuobičajene poslove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙