FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. rujna 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. rujna 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Nekoliko stotina japanskih učitelja dobilo je parnicu protiv tokijskog gradskog poglavarstva koje je naredilo da na školskim svečanostima nastavnici moraju podizati zastavu i pjevati himnu, priopćili su u četvrtak učitelji. Tužbu protiv tokijskog guvernera i gradskog ureda za obrazovanje podigao je 401 učitelj jer je grad direktivom iz 2003. zaprijetio da će kažnjavati one učitelje koji ne budu iskazivali počast državnoj zastavi i himni. Učitelji su grad tužili 2004. i na koncu dobili spor na tokijskom Okružnom sudu.

LOS ANGELES - Policija u Coloradu, na zapadu SAD-a, objavila je da je uhitila muškarca koji je svoju ženu ubio vukući je zavezanu za automobil. Useljeni s neriješenim statusom, 36-godišnji Jose Rubi-Nava zavezao je ženi uže oko vrata i potom drugi kraj zakvačio za automobil te je vukao po cesti, objasnio je šerif u Denveru, glavnom, gradu savezne države Colorado. Tragovi krvi bili su vidljivi na dužini od nekoliko stotina metara. Lokalna televizija CBS4 je objavila da je autopsijom utvrđeno da je nesretna žena bila živa na početku svoje kalvarije te da je preminula ili od gušenja ili od ozljeda na glavi.

SARAJEVO - Glumac Richard Gere zatražio je u srijedu susret s Radovanom Karadžićem, nakon tjedan dana snimanja filma u BiH u kojem američki glumac tumači ulogu novinara koji proganja bivšeg vođu bosanskih Srba, traženog zbog genocida. "Čim sam stigao pitao sam ljude misle li da je moguće susresti Karadžića. Većina ih je samo odgovorila da to nije moguće te da ne treba na to ni pomišljati", kazao je Gere novinarima. Kazao je ipak kako ima osjećaj da nije nemoguće susresti čovjeka koji bježi od haške optužnice za genocid u ratu u BiH od 1992.-1995. "Ljudi to nisu rekli, ali vidite po njima. Moguće je, ali je li vrijedno toga", upitao se on. U pratnji Terrencea Howarda i Jessea Eisenberga, koje je za film "Proljetni odmor u Bosni" odabrao redatelj Richard Shepard, Gere je počeo snimanje u BiH 12. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙