FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. listopada 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 1. listopada 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

NATIONAL CITY - Gradonačelnik National Citya, američkog gradića samo nekoliko kilometara udaljenog od meksičke granice, proglasio je taj grad "utočištem" za ilegalne imigrante. Gradonačelnik Nick Inzunza objavio je to u subotu u gradskoj vijećnici dok ga je ispred čekalo nekoliko stotina pristaša i manja skupina prosvjednika protiv ilegalnih imigranata. Skupovi su bili glasni, ali mirni, priopćila je policija. Grad već prakticira politiku "prijatelja ilegalnih imigranata", a gradonačelnik je rekao da je samo želio još jednom istaknuti tu činjenicu. I drugi gradovi u Kaliforniji nazvali su se utočištima ilegalnih imigranata, uključujući Maywood, Pomonu, Huntingon Park i Coachellu.

VARŠAVA - Dugokosa plavuša, osamnaestogodišnja Čehinja Tatjana Kučarova pobjednica je ovogodišnjeg 56. natjecanja za Miss svijeta 2006. održanog u Varšavi, nakon glasovanja žirija i televizijskih gledatelja iz dvije stotine zemalja svijeta. Hrvatska predstavnica, Šibenčanka Ivana Ergić (19) ponijela je titulu Miss najljepše kreirane haljine, a svojim mađioničarskim trikom ušla je među 20 najtalentiranijih djevojaka, prenose agencije. Od ukupno 104 kandidatkinje koje su se prijavile za ovogodišnje natjecanje, Kučarova je ponijela titulu najljepše ispred pet ostalih finalistkinja, Rumunjke Ioane Valentine Boitor (17) koja je ponijela titulu prve pratilje, druge pratilje Australke Sabrine Hussami (20), angolske predstavnice Stiviandre Oliveire, Brazilke Jane Souse Borges Oliveire i Jamajčanke Sare Lawrens. Pobjednica je srednjoškolka, a žiriju je rekla kako bi željela studirati i zatim postati manekenka.

INNSBRUCK - Zrakoplov Austrian Airlinesa je morao u petak neplanirano sletiti u Innsbruck nakon što je jednom putniku iz kaveza pobjegao hrčak. Zrakoplov iz Palma de Majorce za Graz sletio je u Innsbruck kako bi pronašli hrčka i provjerili nije li izgrizao neki kabel, precizira kompanija u priopćenju. Do promjene plana leta je došlo kada je jedan putnik informirao posadu o nestanku malog glodavca iz kaveza. Putnici su napustili zrakoplov, a neki su autobusom prebačeni u Graz. Tijekom poslijepodneva odbjegli "putnik" nije pronađen, a kompanija je naglasila da će iz sigurnosnih mjera zrakoplov ostati na tlu dok ga ne pronađu.

CANBERRA - Znanstvenici se nadaju da će iduće godine testirati kontracepcijsku strelicu na koalama kako bi zaustavili veliki rast te životinjske vrste koja je uništila tisuće drveća na australskom otoku Kangaroou. Budući da na tom otoku nemaju prirodnih neprijatelja, kao što su psi, koale žive idiličnim životom. One se hrane eukaliptusom i svakodnevno pojedu oko pola kilograma lišća tijekom nekoliko sati dok su budne. Koala sjedne u rašlje drveta i tako spava većim dijelom dana, čak po 18 sati. Kreće se i hrani uglavnom tijekom noći. Cathy Herbert, znanstvenica sa Sveučilišta u New South Walesu, izjavila je u nedjelju da se na otoku već počelo provoditi eksperimantalno testiranje kontracepcijskog sredstva za koale i da se dosad pokazalo sto posto učinkovitim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙