FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. rujna 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. rujna 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

BHUBANESWAR - Policija je u selu Koshali u istočnoj Indiji spasila čovjeka kojeg su njegovi roditelji 15 godina držali zatočenog u sobici u kolibi od blata, tvrdeći kako je mentalno nestabilan, rekli su u utorak dužnosnici. Kad je policija silom otvorila vrata, iz mračne je kolibe, iz koje se širio neugodan zadah, izašao blijedi i mršavi Narottam Sethi (35), koji je odmah potom prebačen u bolnicu. Policija je priopćila kako su Sethija u sobu zatočili njegovi roditelji 1991. zbog toga što se navodno ponašao histerično i nasilno. Takvo ponašanje počelo je nakon što su ga prisilili na rastanak od djevojke kojoj su se protivili, a s kojom je on prije toga bio pobjegao iz sela, pojasnila je policija.

PEKING - Ljutita panda ugrizla je pijanog radnika koji joj je skočio u kavez i pokušao je zagrliti, a on joj je spremno uzvratio i ugrizao je za leđa, izvijestili su kineski mediji. Zhang Xinyan iz pokrajine Henan popio je četiri piva u restoranu u blizini zoološkog vrta prije nego što je posjetio Gu Gu, piše Beijing Morning Post. "Odjednom je osjetio želju da rukom dodirne pandu" pa joj je skočio u kavez dok je spavala, izvijestile su novine. Usnula panda prenula se iz sna i ugrizla Zhanga za desnu nogu. Zhang se razljutio i udario pandu, nakon čega su se počeli hrvati. Zatim ju je ugrizao za leđa. Zhang je navodno na televiziji gledao emisiju o pandama i činilo mu se da se "dobro slažu s ljudima".

LAGOS - Stella Felix, 17-godišnja tinejdžerica, bit će prva Nigerijka koja će poletjeti u svemir i iskusiti bestežinsko stanje, rekao je nigerijski ministar znanosti i tehnologije Turner Isoun. Isoun je rekao kako će ona u svemir poletjeti u subotu iz svemirskog centra Kennedyja na Floridi, u sklopu inicijative američke neprofitne organizacije Spaceweek International Association iz Houstona koja omogućuje put u svemir tinejdžerima iz zemalja u razvoju. "Ta je djevojka iz siromašne obitelji, svaki dan hoda nekoliko kilometara do škole, a odlična je učenica iz matematike i fizike i, uz to, vrlo kreativna", rekao je. Felix je izabrana između 400 kandidata koji su poslali molbu za sudjelovanje u programu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙