FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. rujna 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. rujna 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

MADRID - Pretjerano mršavim manekenkama neće biti dopušteno sudjelovati na madridskoj modnoj reviji koja će se održati ovoga mjeseca iz straha da ne bi poslale pogrešnu poruku mladim Španjolkama, izvijestili su lokalni mediji. Vlasti madridske regije, koja sufinancira priredbu "Pasarela Cibeles", stavile su veto na sudjelovanje oko trećine manekenki koje su sudjelovale na prošlogodišnjoj priredbi jer imaju premalo kilograma. Vlasti su surađivale sa španjolskom zdravstvenom organizacijom kako bi na osnovu odnosa visine i težine došle do izračuna najmanje prihvatljive tjelesne mase 18 modela. Nekoliko je manekenki na prošlogodišnjoj priredbi izazvalo polemiku kada su izjavile da bi im karijera bila ugrožena ako bi dobile na težini. Organizatori kažu da su željeli "pomoći da se u javnom mišljenju ne povezuje modu i posebice modne revije s porastom anoreksije, bolesti koja se zajedno s bulimijom smatra mentalnim problemom i poremećajem ponašanja".

DOBOJ - Tinejdžerica iz Bosne i Hercegovine prijetila je svom ocu da će ga raznijeti ručnom bombom ako joj ne vrati mobitel, priopćila je tamošnja policija. "Petnaestogodišnjakinja je nakratko pritvorena, no tužitelj još nije odlučio što da radi s njom", rekao je dužnosnik policije agenciji AFP. Izgred se dogodio u Doboju, a policija je zatekla djevojku kako prijeti da će baciti ručnu bombu na oca. Policija je zaplijenila i granatu i mobitel. "Najviše uznemiruje to što ona bombu nije našla u očevoj kući nego ju je nabavila negdje drugdje", rekao je policajac. Uzrok svađe oca i kćeri bili su njezini previsoki telefonski računi.

BRATISLAVA - Slovački vozač koji se svojim automobilom zabio u autobus šokirao je liječnike hitne pomoći koji su ga iza volana zatekli bez svijesti i polugolog s vakuum-pumpicom na penisu. Policija u slovačkom gardu Levice je objavila da 42-godišnji muškarac u starom Citroenu nije poštovao znak prednosti prolaza i prouzročio sudar s autobusom. "Vrlo je vjerojatno da se samozadovoljavao u vožnji, no to je pitanje istrage. Nakon nesreće nađen je kako leži na svom sjedištu sa spuštenim hlačama, s pumpicom na penisu", rekao dužnosnik policije Peter Polak agenciji Reuters. "U životu tako nešto nisam vidio, a ni moje kolege", dodao je. Vozač je prebačen u bolnicu s ozljedama glave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙