FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. rujna 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. rujna 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

GUATEMALA CITY - Naoružani pljačkaši ukrali su više od 8 milijuna dolara u četvrtak u spektakularnoj akciji u zračnoj luci u Guatemala Cityju, u najvećoj pljački u povijesti zemlje. Pljačkaši su uz prijetnje oružjem čuvarima oteli 17 vreća s gotovinom namijenjenom bankama u Sjedinjenim Državama, priopćila je policija. Zaštitari su u dobro čuvanom dijelu aerodroma upravo istovarivali vreće s novcem iz oklopljenog kombija, kad su se naoružani pljačkaši dovezli u kamionetu zračne luke. Oni su oteli 17 vreća, a za sobom su ostavili još pet vreća u kojima se nalazilo više od 2 milijuna dolara. Policija je priopćila da su pljačkaši bili teško naoružani, ali da tijekom pljačke nije ispaljen nijedan metak. Zaštitari nisu bili naoružani jer su se nalazili u "zaštićenom" dijelu zračne luke.

LONDON - Craig Moore (28) će odslužiti četiri mjeseca u britanskom zatvoru jer je 2005. godine eksplozivom u Manchesteru raznio nadzornu kameru koja ga je snimila kako prebrzo vozi. Premda je kamera bila jako oštećena, uređaj za snimanje je uspio sačuvati pohranjene podatke uz pomoć kojih su policajci došli do prekršitelja. Pripadnici snaga reda kažu da to nije prvi napad na nadzorne kamere, ali da je dosad najekstremniji jer su se ranije vozači služili bojom, palicama, sjekirama i ostalim priručnim sredstvima da bi onesposobili kameru. Više od 4.000 kamera za nadzor brzine na cestama postavljeno je širom Velike Britanije. Protivnici tog poteza kaže da služe samo prikupljanju novca za državni proračun a pobornici kamera kažu da je smanjen broj nesreća na cestama.

ZAGREB/NEW YORK - Nekada popularni pjevač Boy George rekao je novinarima kako je "prilično uživao" u tjedan dana dugom čišćenju njujorških ulica, kazni koju mu je nedavno dosudio sud države New York, jer je bez razloga pozvao policiju zbog navodne provale, koju je izmislio, ali mu je policija u stanu usput pronašla drogu. Pjevač, pravim imenom George O'Dowd, bivši frontman grupe Culture Club rekao je kako su se svi prema njemu ponašali vrlo lijepo i kako je kazna vrijedila truda. Novinarima je rekao da mu je majka, koja je nekad radila kao čistačica, čula za presudu, ponudila pomoć u čišćenju ulica. "Ja sam njezina noćna mora i još uvijek je šokiram stvarima koje napravim", rekao je pjevač, dodavši kako ga je u početku najviše brinulo kakvu će odjeću morati nositi tijekom izdržavanja kazne.

SAN FRANCISCO - Djelatnici nacionalnog parka Redwood pronašli su u sjevernoj Kaliforniji tri stabla za koja vjeruju da su viša od sekvoje koja se smatra najvišim drvetom na svijetu, objavljeno je u četvrtak. Djelatnici su ljetos, obilazeći guste šume nedaleko od grada Eureke, naišli na tri sekvoje koje su, prema preliminarnim mjerenjima, više od dosad najvišeg drveta na svijetu, 113-metarske sekvoje nazvane Stratosphere Giant, rekao je dužnosnik parka Rick Nolan. Najviše od tri stabla visoko je 115,2 metra i nazvano je Hyperion. Nolan je rekao da su potrebna dodatna mjerenja kako bi se Hyperion proglasio najvišim drvetom na svijetu. Stratosphere Giant također raste u šumama oko Eureke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙