FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 21. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 21. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

MOSKVA - Najmanje sedam osoba, među kojima troje djece, poginulo je u ponedjeljak ujutro u eksploziji na tržnici u Moskvi, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredna stanja. "Sedam osoba, uključujući troje djece, poginulo je", rekla je glasnogovornica ministarstva. Zasad nije poznat uzrok eksplozije koja se, javlja agencija Interfax, dogodila na tržnici Čerkizovo, u istočnim predgrađima Moskve.

BUDIMPEŠTA - Najmanje su tri osobe izgubile život, a 250 je ozlijeđeno u nedjelju navečer u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Budimpeštu, gdje su se deseci tisuća stanovnika okupili na obalama Dunava radi proslave državnog blagdana. Kako navode vatrogasci, najmanje su dvije osobe poginule kada se drvo srušilo na gledatelje koji su promatrali vatromet organiziran u prigodi blagdana. Zbog oluje došlo je do sudara brodova na Dunavu i nekoliko je osoba palo u vodu. Četiri su osobe spašene, a za jednom se još traga. Vjetar je puhao brzinom do 100 km/sat, a jak pljusak je uzrokovao kaos u gradu.

BAGDAD - Više od milijun hodočasnika trodnevnom je svečanošću u Bagdadu obilježilo obljetnicu smrti imama Muse al-Kazima, priopćila je američka vojska izražavajući zadovoljstvo zbog niske razine nasilja, dok je 20 osoba ubijeno, a 300 je ranjeno prema iračkim izvorima. "Tijekom svečanosti nije zabilježen veći broj napada", dodaje vojska napominjući da "iračka vlada još utvrđuje točan broj žrtava napada na hodočasnike". Specijalci iz 2. divizije iračke nacionalne policije ubili su "terorista" i dvojicu uhitili, pošto su pucali na vjernike.

LOS ANGELES - Američki učitelj koji je uhićen u Bangkoku u okviru istrage o ubojstvu JonBenet Ramsey, šestogodišnje misice, 1996. u Sjedinjenim Državama, stigao je u nedjelju navečer u zračnu luku u Los Angelesu. John Mark Karr (41) kojega je izručio Tajland, sletio je u Los Angeles gdje će noć provesti u tamošnjem zatvoru, odakle će ga sprovesti u Colorado. Osumnjičenika će ispitati američki istražitelji koji žele rasvijetliti ubojstvo malene Ramsey.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙