FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 23. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 23. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

KIRKUK - Najmanje je 17 osoba ubijeno, a 50 ranjeno u napadu automobilom-bombom u nedjelju pred sudom u Kirkuku, 250 kilometara sjeverno od Bagdada, izjavio je policijski pukovnik Taha Salaheddine. Bomba je aktiviran daljinskim upravljačem, a policija navodi da bi broj žrtava mogao rasti. Nekoliko je automobila u eksploziji zapaljeno i spasioci nastoje zbrinuti žrtve od kojih su mnoge zadobile opekline. Ovo je treći samoubilački bombaški napad u nedjelju u Iraku. Prva dva izvršena su ujutro u šijitskim četvrtima u Bagdadu. Ubijeno je najmanje 42 ljudi, a 93 ranjeno.

HAIFA - Dvoje civila ubijeno je u nedjelju u Haifi, na sjeveru Izraela, u paljbi raketa koje je Hezbollah ispalio s juga Libanona, priopćeno je iz medicinskih izvora. "Dvije osobe su ubijene, a 14 ih je ranjeno u eksploziji raketa koje su pale na nekoliko gradskih četvrti", kazao je glasnogovornik Magen David Adoma, izraelskog ekvivalenta Crvenog križa. List Haartez je na svojoj internet stranici objavio da je na Haifu, treći izraelski grad po veličini, ispaljeno 10 raketa. Zračna uzbuna u nedjelju je također oglašena u Zichron Yaakovu, 60 kilometara južno od izraelsko-libanonske granice. Ako se utvrdi da je koja raketa pala na to mjesto, bit će to najdublji raketni napad Hezbollaha na izraelski teritorij.

BERLIN - Snažno olujno nevrijeme u području Karlsruhea i u Bavarskoj u noći sa subote na nedjelju prouzročilo je velike materijalne štete, a sedmero ljudi je ozlijeđeno, objavile su lokalne vlasti. U Hambrueckenu, u Baden-Wurtembergu, 50 kuća je oštećeno u nevremenu, priopćeno je iz policijske uprave Karlsruhea. Brojna slomljena ili iščupana oštetila su električne stupove i podosta parkiranih automobila. Tri osobe su lakše ozlijeđene. U Bavarskoj su najmanje četiri osobe ozlijeđene, a jedna je žena ranjena u glavu nakon što je na nju pala odlomljena grana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙