FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 12. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 12. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JERUZALEM - Kopnena operacija širokih razmjera koju je izraelska vojska pokrenula u subotu rano ujutro u južnom Libanonu "nije vremenski ograničena", izjavio je za AFP službeni predstavnik izraelske vlade. "Operacija kojom se želi neutralizirati moć Hezbollaha da raketama i projektilima gađa sjever Izraela, nije vremenski ograničena", kazao je Avi Pazner. Kako javlja javni radio, pojačanje u ljudstvu i tenkovima ušlo je u južni Libanon, na područje koje već kontrolira izraelska vojska.

TIR - Petnaest civila je ubijeno i ranjeno u subotu ujutro u napadu izraelskog zrakoplovstva na selo istočno od luke Tir, u južnom Libanonu, a izraelski su lovci u četiri napada na grad Saidu uništili elektrocentralu, priopćila je policija. Libanonska policija objavila je ranije da su izraelski zrakoplovi u zoru izveli četiri napada na prometnice što vode prema Siriji, na visoravni Akkar, na sjeveru Libanona te dva napada na jugu Libanona i to su bile prve izraelske operacije nakon što je u petak kasno navečer Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo rezoluciju o prekidu neprijateljstva između Izraela i Hezbollaha. U napadu na područje oko grada Tira uništena je kuća u selu Rachaf, 20 km istočno od Tira, a u drugom napadu su žrtve bili stanovnici koji su se okupili oko srušene kuće. U zračnom napadu stradalo je 15 osoba, prema prvim podatcima iz policije koja nije mogla reći koliko je mrtvih, a koliko ranjenih.

ZAGREB - Fidel Castro, živući vladar s najduljim stažem, u nedjelju će proslaviti 80. rođendan, a pogoršanje njegova zdravstvena stanja i privremeno imenovanje njegova brata Raula na čelo zemlje, izazvala su nova nagađanja o tome što će biti s Kubom nakon Castra. Castro je već odavno svojevrsna ikona prošloga i ovog stoljeća - čitav svijet prepoznaje ga po bradi i vojnoj uniformi, a njegovo ime, koji neki izgovaraju s divljenjem, a neki s prezirom, ostat će nedvojbeno upisano među najznačajnije ličnosti prošloga stoljeća. Iako je tijekom života svašta proživio, uključujući i brojne pokušaje atentata, Fidel Castro nije se puno mijenjao u svojim stajalištima - postao je simbol kubanske revolucije, komunist koji je preživio pad komunizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙