FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

MILANO - Izrael je vrlo blizu svog cilja protiv Hezbolaha u Libanonu, a Ujedinjeni narodi vjerojatno će izglasati primirje sljedećeg tjedna, rekao je izraelski premijer Ehud Olmert u intervjuu objavljenom u četvrtak. Olmert je za talijanski list Corriere della Sera rekao da je cilj Izraela da se više ne mora suočavati s prijetnjom Hezbolaha iz Libanona.On je ponovio da će Izrael nastaviti borbu protiv Hezbolaha sve dok jake međunarodne snage ne dođu u južni Libanon. Takve snage trebale bi odmah biti razmještene nakon početka prekida vatre, rekao je.

BEJRUT - U trotjednoj izraelsko ofenzivi protiv Hezbolaha u Libanonu poginulo je više od 900 ljudi a ranjeno je 3.000, a trećina žrtava djeca su ispod 12 godina, rekao je u četvrtak libanonski premijer Fuad Siniora. Siniora je u video poruci upućenoj summitu čelnika muslimanskog svijeta koji se u četvrtak održava u Maleziji naglasio također da je četvrtina stanovništva Libanona, odnosno oko milijun ljudi, raseljena.

BEOGRAD - Ako dođe do nametanja rješenja za status Kosova, odnosno njegove neovisnosti, premijer Srbije Vojislav Koštunica će predložiti da se u novom srbijanskom ustavu navede da je Kosovo sastavni dio Srbije, a ustav će tamo stupiti na snagu kada se za to steknu uvjeti, rekao je za list "Blic" od četvrtka Koštuničin savjetnik Aleksandar Simić. To su ta pravna i diplomatska sredstava kojima će se Srbija boriti protiv nametnutog rješenja za Kosovo, rekao je Simić, pojašnjavajući riječi srbijanskog premijera "da bi Srbija na eventualnu neovisnost južne pokrajine odgovorila svim pravnim sredstvima". Simić je dodao da sličan stav imaju i drugi dužnosnici Srbije.

SEUL - Sjeverna Koreja usko surađuje s Iranom na razvoju balističkih raketa dalekog dometa, a moguće je da za to koristi kinesku tehnologiju i gradi velike baze za pripremu njihovog lansiranja, kaže u svom izvješću južnokorejski Institut za vanjske poslove i nacionalnu sigurnost (IFANS). Sjeverna Koreja također gradi nove baze u blizini demilitarizirane zone s Južnom Korejom za rakete kratkog dometa i poboljšava im preciznost te one mogu sa sigurnošću pogoditi veći dio Japana, kaže u izvješću IFANS.

RIM - Talijanska zrakoplovna tvrtka ITALI Airlines priopćila je u četvrtak u Rimu da od 5. kolovoza do 10. rujna uvodi nove zrakoplovne veze između talijanskih gradova Ancone, Barija i Pescare za Split. Svaki utorak, četvrtak, subotu i nedjelju iz ta tri talijanska grada na Jadranu kreću zrakoplovi za Split, i obrnuto. Dvije jadranske obale povezivat će zrakoplovi Dornier 328 Jet, koji ima 31 mjesto, i Metroliner SA 227, koji prima 19 putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙