FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

SANKT PETERSBURG - Predsjednici Rusije i SAD-a Vladimir Putin i George W. Bush u subotu su na radnom sastanku u Sankt Peterburgu usuglasili plan o sprječavanju širenja nuklearnog oružja i izrazili zabrinutost eskalacijom nasilja na Bliskom istoku, javljaju agencije. Dvojica predsjednika su istaknula da Rusija i SAD žele stvoriti sustav koji će svim državama omogućiti pristup nuklearnoj energiji, istovremeno smanjujući opasnost od širenja nuklearnog oružja, navodi agencija Reuters. Dvojica su predsjednika također istaknula zajedničku zabrinutost zbog eskalacije nasilja na Bliskom istoku. Komentirajući neuspjeh pregovora o članstvu Rusije u WTO-u, Putin je rekao da njegova zemlja mora štititi nacionalne interese. "Pregovori su teški, ali ćemo nastaviti", dodao je. Putin je na kraju, odgovarajući na optužbe da se u Rusiji krše ljudska prava, naglasio da Rusija ne želi demokraciju "kakva je u Iraku".

ZAGREB - Moskva i Washington niti nakon maratonskih pregovora koji su okončani u subotu u Sankt Peterburgu nisu uspjeli postići sporazum o ulasku Rusije u Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO), javljaju agencije. Nepostojanje bilateralnog trgovinskog sporazuma Rusije i Sjedinjenih Država posljednja je velika prepreka za ulazak najveće zemlje na svijetu u WTO. Glavni ruski pregovarač Maksim Mehmedov, kako javlja dpa, izjavio je da niti maratonski pregovori koji su se nekoliko posljednjih dana odvijali iza kulisa sastanka skupine G8 nisu urodili plodom. "Nema sporazuma, neće ga biti danas, niti u predstojećim tjednima", rekao je Mehmedov.

GAZA - Jedan je Palestinac ubijen, a deset ih je ranjeno, od kojih jedna beba teško, u subotu ujutro u urušavanju kuće nakon izraelskog zračnog napada na sjeverni dio pojasa Gaze. Poginuli Palestinac je bio slučajni prolaznik, a među deset ranjenih je troje male djece, od kojih je jedno u kritičnom stanju, tri žene i četiri odrasla muškarca, javlja agencija France Presse pozivajući se na bolničke izvore. Na mjestu gdje je kuća nastao je veliki krater, a vatrogasci pretražuju ruševine ne bi li našli druga tijela ili preživjele.

JERUZALEM - Izraelski ministar zadužen za imigraciju Zeev Boim izjavio je u subotu da će Izrael likvidirati šefa libanonskog Hezbolaha Hasana Nasrallaha "prvom prilikom" te da je njemu u interesu "moliti se Alahu". "On ne može koristiti nikakav imunitet. Prvom prilikom ćemo ga likvidirati. Zato mu je u interesu da se moli Alahu", rekao je Boim, bliski suradnik izraelskog premijera Ehuda Olmerta, na izraelskom javnom radiju.

MOSKVA - Čečenski pobunjenici su spremni odustati od svojih zahtjeva za neovisnošću i više ne vjeruju da je rat rješenje njihovog sukoba s Rusijom, izjavio je u subotu čečenski predstavnik Ahmed Zakajev. Čečenski predstavnik u egzilu, koji je nedavno imenovan "ministrom vanjskih poslova" separatista, istaknuo je da su Čečeni uvijek mislili da će im neovisnost jamčiti mir i sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙