FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 12.30

ZAGREB, 6. srpnja 2006. (Hina) - Donosimo prregled najznačajnikih sportskih vijesti do 12.30 sati.
ZAGREB, 6. srpnja 2006. (Hina) - Donosimo prregled najznačajnikih sportskih vijesti do 12.30 sati.

MUENCHEN - U finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju će u Berlinu u 21 sat igrati Francuska i Italija. Francuska je u drugom polufinalnom dvoboju u Muenchenu svladala Portugal sa 1-0 (1-0).

Pogodak je postigao Zinedine Zidane u 33. minuti iz 11-erca.

Pred 66.000 gledatelja sudio je Larionda iz Urugvaja.

LONDON - Švedski veteran Jonas Bjorkman i mladi Cipranin Marcos Baghdatis pridružili su se Rogeru Federeru u polufinalu Wimbledona.

Bjorkman je u dobi od 34 godine i u svom 13. Wimbledonu prvi put stigao do polufinala i to nakon duge borbe s Čehom Radekom Štepanekom kojega je svladao sa 7-6 (3), 4-6, 6-7 (5), 7-6 (7), 6-4, a za "nagradu" ga u polufinalu čeka - Federer.

DŽAKARTA - Indonezija je odbila igrati susret FED Cupa tenisačica protiv Izraela u znak protesta protiv izraelske ofenzive na područje pojasa Gaze, objavilo je indonežansko ministarstvo vanjskih poslova. Indonežanske tenisačice trebale su 15. srpnja igrati u Tel Avivu protiv Izraela, no čelnici najmnogoljudnije muslimanske nacije svijeta odlučili su bojkotirati dvoboj II jakosne skupine FED Cupa. Međunarodni teniski savez (ITF) zasigurno će kazniti Indoneziju zbog bojkota, dok iz Izraela stižu vijesti da oni ipak očekuju indonežanske tenisačice, te da ne vjeruju da se politika može miješati sa sportom.

TAJPEH - Tajvanski predsjednik Chen Shui-bian obećao je naciji da će se Tajvan plasirati na Svjetsko prvenstvo 2018., a u tu svrhu namjerava poslati cijelu reprezentaciju na višegodišnje pripreme u Brazil. Ako su Južna Koreja i Japan mogli na prošlom prvenstvu 2002. dogurati do četvrtoga, odnosno devetoga mjesta, ne vidim zašto to ne bi mogao i Tajvan, kazao je predsjednik Chen, dodavši kako u tu svrhu Tajvan mora krenuti praktički od ništice. Moj prijedlog je jasan i osuđen na uspjeh. Sve što moramo učiniti jest skupiti dvadesetak najtalentiranijih dječaka od dobi od desetak godina i poslati ih u najbolju školu nogometa u Brazil. Za 10 godina imat ćemo momčad koja će Tajvan po prvi puta odvesti na Svjetsko prvenstvo, dodao je Chen.

PEKING - Ispadanje Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva toliko je razbjesnilo jednog kineskog umirovljenika da ga je tek policija zaustavila u divljanju ulicama Nankinga. Šezdesetogodišnji vatreni navijač Brazila izašao je nakon poraza Brazila od Francuske na glavni gradski trg i štapom udarao sve oko sebe, pritom vičući "Ispao je Brazil, što da sad gledam na televiziji". Brazilska reprezentacija je očito jako obljubljena među kineskim umirovljenicima jer agencija Xinhua javlja o izgredu u Pekingu, čijom je središnjom ulicom svoje potpuno golo tijelo sa natpisom "Brazil mora pobijediti" prolaznicima izložio 73-godišnjak, koji je uhićen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙