FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

LONDON - Ivan Ljubičić napokon se u sedmom pokušaju plasirao u 3. kolo Wimbledona, u dvoboju 2. kola svladao je sa 6-3, 7-6 (1), 7-5 Amerikanca Justina Gimelstoba. Ljubičić je u tri seta tri puta oduzeo servis Gimelstobu, a za to mu je bilo potrebno čak 19 "break-lopti". No, s druge strane, Gimelstob nije imao niti jednu priliku za "break". U 3. kolu Ljubičić će igrati protiv Rusa Dmitrija Tursunova.

KAPOSVAR - Pobjedama hrvatskih vaterpolista i košarkaša u mađarskom Kaposvaru završile su XII. ljetne igra mladeži Alpe - Jadran, na kojima su hrvatski športaši do 17 godina starosti, u konkurenciji vršnjaka iz Mađarske, Austrije, Slovenije i Italije, osvojili rekordnih 39 medalja od čega čak 17 zlatnih.

Vaterpolisti su u finalnom dvoboju sa 18:6 (7:0, 3:2, 5:2, 3:2) svladali Sloveniju, te osvojili zlato na natjecanju u kojem su im samo Slovenci, i to samo donekle, bili ravnopravan suparnik. Kod momaka trenera Ivana Asića i Ivice Tucaka, u finalu su se istaknuli Nikola Crnčević i Luka Vukić, sa po četiri zgoditka. Podsjetimo, u polufinalu su hrvatski vaterpolisti svladali Gornju Austriju sa nevjerovajnih 56:0.

Košarkaši su puno teže došli do zlata pobjedom nad Slovenijom (78:74), izborenu u samoj završnici utakmice. Izabranici Darka Kuncea i Darka Jurković prvi su došli do osjetnije prednosti, zatim Slovenci dobivaju poluvrijeme, a zlato je ipak otišlo u Hrvatsku, zahvaljujući boljoj koncetnraciji u završnici i promašene trice Slovenaca tri sekunde prije kraja utakmice kod rezultata 76:74. Daleko najbolji strijelci kod hrvatske momčadi bili su Tomislav Zubčić sa 19, te Sven Smajlagić sa 16 koševa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙