FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečani koncert u povodu 15. obljetnice Oružanih snaga RH

ZAGREB, 27. svibnja 2006. (Hina) - U povodu 15. obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske večeras je u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu održan svečani koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske vojske.
ZAGREB, 27. svibnja 2006. (Hina) - U povodu 15. obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske večeras je u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu održan svečani koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske vojske.

Na rasporedu koncerta kojim je ravnao Tomislav Fačini bila je kantata "Carmina Burana" Carla Orffa.

Uz Orkestar Hrvatske vojske nastupili su solisti Margareta Klobučar (sopran), Alexander Puhrer (bariton) i Sveto Matošić Komnenović (tenor) te Katedralni zbor iz Graza "Cantores Sancti Marci".

Svečanost je započela hrvatskom himnom i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje, a nazočnima se potom obratio načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske i izaslanik predsjednika Republike Stjepana Mesića general Josip Lucić, koji je svim pripadnicima Hrvatske vojske i policije čestitao je Dan Oružanih snaga.

General Lucić je istaknuo veliku ulogu Hrvatske vojske i policije u Domovinskom ratu i pozvao nazočne da se prisjete svih žrtava Domovinskoga rata, hrvatske mladeži koja je, kazao je, pokazala svu spremnost i odlučnost u borbi za slobodu domovine.

Danas, u miru, ne smijemo zaboraviti žrtve koje su pale za domovinu. Bila su to vremena slave i ponosa, a Hrvatska vojska danas ima drugu ulogu, priprema se za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i NATO, rekao je general Lucić.

Podsjetio je da je Hrvatska rat završila sa 60 brigada u kojima je bilo 200 tisuća vojnika.

U dvorani Lisinski bio je nazočan predsjednik Sabora Vladimir Šeks, ministri obrane i unutarnjih poslova Berislav Rončević i Ivica Kirin, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, brojni časnici te pripadnici Hrvatske vojske i policije, predstavnici Sabora, nekadašnji ministri u Hrvatskoj vladi, veleposlanici u RH, predstavnici kulturnog, javnog i gospodarskog života Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙