FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje 11. obljetnice "Bljeska" 1. svibnja u Okučanima

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - U Okučanima će u ponedjeljak, 1.svibnja, biti obilježena 11. obljetnica vojno-redarstvene akcije"Bljesak" prigodnom svečanošću pod pokroviteljstvom predsjednikaHrvatskog sabora Vladimira Šeksa.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - U Okučanima će u ponedjeljak, 1. svibnja, biti obilježena 11. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Bljesak" prigodnom svečanošću pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

Kako je najavljeno, Vladimir Šeks će tom prigodom podsjetiti na važnost akcije "Bljesak" koja je označila početak konačne pobjede nad velikosrpskom agresijom i početak oslobađanja teritorija Republike Hrvatske.

Na svečanosti povodom 11. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak" sudjelovat će izaslanik Predsjednika Republike general-pukovnik Marijan Mareković, u ime hrvatske Vlade potpredsjednica i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar obrane Berislav Rončević i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, zastupnici Hrvatskog sabora s područja Brodsko-posavske županije, župan Šima Đurđević i načelnik općine Okučani Aca Vidaković.

Visoka državna izaslanstva najprije će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred središnjeg križa u Okučanima, u 10 sati, a potom će nazočiti svečanom otvaranju Županijskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije na kojima će prigodni govor održati predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, u 10,30 sati.

Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata bit će u 11 sati u crkvi Sv. Vida. Misu će u ime Vojnog ordinarijata predvoditi msgr. Josip Božić.

Ova je godina u znaku 15. godišnjice događaja ključnih za stvaranje i obranu hrvatske države u kojima su hrvatski branitelji i svi domoljubi imalo nezamjenjivu ulogu. Svečano obilježavanje 11. obljetnice Bljeska bit će prigoda da se istakne legitimitet i legalitet svih vojno-redarstvenih akcija u Domovinskom ratu, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙