FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jubileji đakovačke ergele

ĐAKOVO, 3. svibnja 2006. (Hina) - Na Ivandvoru pokraj Đakova danas jepod predsjedanjem pomoćnika ministra poljoprivrede Stjepana Mikolčićaodržana prva sjednica Organizacijskog odbora za proslavu 500.obljetnice prvog spomena i 200. obljetnice lipicanskog uzgoja uDržavnoj ergeli lipicanaca u Đakovu.
ĐAKOVO, 3. svibnja 2006. (Hina) - Na Ivandvoru pokraj Đakova danas je pod predsjedanjem pomoćnika ministra poljoprivrede Stjepana Mikolčića održana prva sjednica Organizacijskog odbora za proslavu 500. obljetnice prvog spomena i 200. obljetnice lipicanskog uzgoja u Državnoj ergeli lipicanaca u Đakovu.

Pokrovitelj proslave je Hrvatski sabor i njegov predsjednik Vladimir Šeks.

"Dvije velike obljetnice Ergele nemaju samo lokalni ili gradski nego mnogo širi, državni značaj, jer se malo koja zemlja može pohvaliti takvom baštinom, ustanovom, uzgojem i obljetnicama koje ove godine slavi Ergela čiji su lipicanci poznati i u svijetu", rekao je Stjepan Mikolčić, dodavši kako i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva novčano podupire proslavu jubileja.

Na sjednici je prihvaćen program proslave, a predstavio ga je ravnatelj Ergele Pavo Sabolski, najavivši da će središnja proslava biti održana sredinom rujna kad će, uz ostale priredbe, biti održano i Državno prvenstvo u vožnji dvoprega.

Proslavu će pratiti i izdavačka djelatnost - izlazak monografije o Ergeli u kolovozu te knjige Zapisi o konjima autora Mirka Ćurića, bit će otvorena, izložba, postavljeni znakovi za turiste uz granične prijelaze, autocestu i prometnice, a održat će se i brojna konjanička natjecanja.

Među najvažnijim događajima proslave je skupština Svjetskog udruženja uzgajivača lipicanaca u Đakovu 30. lipnja do 2. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙