FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Qeku pozvao Albance da ne strahuju od Srba na Kosovu

PRIŠTINA, 15. svibnja 2006 (Hina) - Kosovski premijer Agim Qekupozvao je u ponedjeljak građane Kosova da se odupru svakom vidunasilja i učine korak dalje prihvaćajući etničku različitost.
PRIŠTINA, 15. svibnja 2006 (Hina) - Kosovski premijer Agim Qeku pozvao je u ponedjeljak građane Kosova da se odupru svakom vidu nasilja i učine korak dalje prihvaćajući etničku različitost.

"Povijest je pokazala da nasilje predstavlja spiralu koja se okončava jedino kada joj pametni ljudi, čelnici i slobodni narodi kažu stop", rekao je premijer Qeku u u tjednom obraćanju javnosti preko Radija Kosova.

Podsjećajući da su čitave generacije na Kosovu odrasle u uvjetima rata i da ljudi najbolje znaju šta znači patiti od nasilja, on je kazao da oni "koji su znali osvojiti slobodu trebaju danas moći učiniti korak dalje i usmjeriti se prema napretku i prosperitetu".

"Bit slobode jest da podjednako tretiraš sve one koji se nalaze pod tvojom političkom ili moralnom vlašću", poručio je kosovski premijer naglasivši da "nemogućnost prihvaćanja različitosti predstavlja znak kolektivne nesposobnosti da se ide u korak s vremenom, da se nadiđu izazovi svijeta".

Ocjenjujući da je "veliki san o neovisnosti blizu i da je njegovo ostvarivanje pitanje mjeseci, on je istaknuo da "budućnost neće biti uvijek tako laka, ali da prvi korak treba učiniti danas i pobijediti strah da Srbi predstavljaju opasnost (za Albance)".

"Oni to ne predstavljaju", naglasio je Qeku dodajući da je otklanjanje suprotnog mišljenja o Srbima "temeljno za stvaranje međusobnog povjerenja i osjećaja sigurnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙