FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski premijer: Kosovo će postati neovisno novom rezolucijom UN-a

PRIŠTINA, 28. travnja 2006. (Hina) - Kosovo će postati neovisno novomrezolucijom UN-a, a ne na temelju nekakvog sporazuma, izjavio je upetak kosovski premijer Agim Qeku u intervjuu za televiziju "Nova" izSofije, dodajući kako očekuje da će nova rezolucija o Kosovu bitiusvojena do kraja ove godine.
PRIŠTINA, 28. travnja 2006. (Hina) - Kosovo će postati neovisno novom rezolucijom UN-a, a ne na temelju nekakvog sporazuma, izjavio je u petak kosovski premijer Agim Qeku u intervjuu za televiziju "Nova" iz Sofije, dodajući kako očekuje da će nova rezolucija o Kosovu biti usvojena do kraja ove godine.

Premijer Kosova je kazao da će novom rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a Kosovo imati puni suverenitet i bit će član OUN-a. Qeku je kazao da će i dalje na Kosovu postojati međunarodna nazočnost s ciljem da se nadzire (kontrolira) provedba preuzetih obveza.

Prema riječima kosovskog premijera, takav ishod događaja je u skladu s tri usvojena načela Kontaktne skupine, a prijedlog nove rezolucije o budućem statusu Kosova će predati glavni pregovarač UN-a za status Kosova, bivši finski predsjednik Martti Ahtisaari.

Kosovski premijer u intervjuu za Televiziju "Nova" iz Sofije izjavio je također da se pitanje granice između Makedonije i Kosova nepotrebno dramatizira i da je to nametnuto od Beograda. Kosovo cijeni Makedoniju kao strateškog partnera i ni u jednom slučaju ne želi njezinu destabilizaciju.

Premijer Qeku boravi u glavnom gradu Bugarske Sofiji, gdje je pozvan na Konferenciju o preobrazbi NATO-a i nove sigurnosne granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙