FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Qeku ne priznaje dio granice s Makedonijom

PRIŠTINA, 26. travnja 2006. (Hina) - Kosovski premijer Agim Qekuizjavio je u srijedu da će se konačno razgraničenje Makedonije iKosova izvršiti nakon utvrđivanja statusa te pokrajine i ponovio da nepriznaje sporazum o granici između SCG i Makedonije u dijelu premaKosovu.
PRIŠTINA, 26. travnja 2006. (Hina) - Kosovski premijer Agim Qeku izjavio je u srijedu da će se konačno razgraničenje Makedonije i Kosova izvršiti nakon utvrđivanja statusa te pokrajine i ponovio da ne priznaje sporazum o granici između SCG i Makedonije u dijelu prema Kosovu.

Kosovski premijer je u srijedu posjetio selo Debelde, u općini Vitina, koje se nalazi na samoj granici s Makedonijom.

"Kosovo s Makedonijom želi imati izuzetno dobre odnose i tu zemlju smatramo strateškim partnerom, tako da će se pitanje granice riješiti bez tenzija", izjavio je kosovski premijer Agim Qeku.

Veći dio sela Debelde, prema sporazumu Beograda i Skoplja o granici iz 2001. godine, ostat će u Makedoniji, a premijer Qeku je kazao da se "nitko neće igrati s gotovo 500 hektara zemlje u tom dijelu granice, jer je to kosovska zemlja".

"Kao dobri susjedi, nakon rješavanja statusa Kosova mi ćemo s Makedonijom raspraviti pitanje granice i riješiti ga", kazao je kosovski premijer.

Izjavama o nepriznavanju granice, uoči posjeta Makedoniji 5 svibnja, Qeku je doveo u nezgodan položaj svog domaćina, makedonskog premijera Vladu Bučkovskog.

Elektronski mediji u Prištini prenijeli su danas izjavu Bučkovskog da će s Qekuom telefonski razgovarati i na osnovu toga odlučiti hoće li do posjeta uopće doći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙