FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba fotografija Mladena Tudora

DUBROVNIK, 12. svibnja 2006. (Hina) - U Umjetničkog galeriji uDubrovniku večeras je otvorena retrospektivna izložba fotografijaMladena Tudora.
DUBROVNIK, 12. svibnja 2006. (Hina) - U Umjetničkog galeriji u Dubrovniku večeras je otvorena retrospektivna izložba fotografija Mladena Tudora.

Na izložbi je prikazano 105 crno-bijelih fotografija nastalih od 1954. do 2004., koje je odabrala Dubravka Osrečki - Jakelić, autorica izložbe.

Mladen Tudor dugogodišnji je fotograf Vjesnika u srijedu, Globusa i Starta. Objavio je nekoliko monografija i do sada je izlagao na sedam samostalnih i većem broju skupnih izložaba.

Kako je u prigodi otvorenja istaknuo ravnatelj Umjetničke galerije Antun Maračić, riječ je o prvorazrednu fotografskom umjetniku. Tudora je, kazao je, u njegovu dugu profesionalnom vijeku, snimajući najrazličitije gradske i seoske, domaće i svjetske ambijente, uvijek zanimao čovjek, njegov socijalni kontekst i sudbina.

Večeras je otvorena i izložba djela hrvatske umjetnosti od 19. do 21. stoljeća iz fundusa Umjetničke galerije. Izložena su djela klasika moderne i suvremene umjetnosti, kao što su Bukovac, Medović, Meštrović, Vidović pa do mlađih, Brace Dimitrijevića, Željka Jermana, Igora Rončevića i drugih.

Obje su izložbe otvorene do 11. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙