FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: otvorena izložba apel-plakata Identify

Dubrovnik: otvorena izložba apel-plakata IdentifyDUBROVNIK, 8. svibnja 2006. (Hina) - U nazočnosti preživjelihSrebreničana večeras je u Galeriji "Otok" u dubrovačkim Lazaretimaotvorena izložba serije apel-plakata "Identify" o žrtvama genocida uSrebrenici.
DUBROVNIK, 8. svibnja 2006. (Hina) - U nazočnosti preživjelih Srebreničana večeras je u Galeriji "Otok" u dubrovačkim Lazaretima otvorena izložba serije apel-plakata "Identify" o žrtvama genocida u Srebrenici.

Na plakatima su fotografije odjevnih predmeta žrtava genocida u Srebrenici izabarane iz dviju knjige fotografija "Podrinje - identifikacijski projekat".

U povodu desete obljetnice pada Srebrenice ti apel-plakati bili su postavljeni širom Sarajeve u lipnju 2005. Namjera toga projekta, koji su osmislili "Ars Aevi" i "Ideologija", bila je otvaranje pitanja identiteta žrtava i identifikacije i suosjećanja s njima. Izbor se usmjerio na odjevne predmete koji nose oznake poznatih europskih i svjetskih proiozvođača.

Izložba u Dubrovniku je otvorena u sklopu poslijediplomskoga seminara "Ratni zločini, genocid i sjećanja" koji se u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku održava do 14. svibnja, do kada traje i večeras otvorena izložba.

Organizatori su Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije sarajevskog Univerziteta, dubrovački IUC, Centar za suvremenu umjetnost Ars Eevi iz Sarajeva i Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMT) u suradnji s Art radionicom "Lazareti".

U sklopu seminara Ratni zločini, genocid i sjećanje Art radionica "Lazareti" organizirala je i projekcije filmova. Nakon otvorenja izložbe apel-plakata prikazan je film "Hirošimo, ljubavi moja" redatelja Alaina Resnaisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙