FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: sutra će biti proglašen jubilarni posjetitelj izložbe "Van Gogh..."

Zagreb: sutra će biti proglašen jubilarni posjetitelj izložbe "Van Gogh..."ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Sutra će u zagrebačkoj gornjogradskojGaleriji Klovićevi dvori biti proglašen jubilarni 50.000-tiposjetitelj izložbe "Van Gogh, Mondrian i haaška slikarska škola", abit će mu darovane i dvije ulaznice za izložbu "Novija sakralnaumjetnost" koja je paralelno postavljena u toj galeriji.
ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Sutra će u zagrebačkoj gornjogradskoj Galeriji Klovićevi dvori biti proglašen jubilarni 50.000-ti posjetitelj izložbe "Van Gogh, Mondrian i haaška slikarska škola", a bit će mu darovane i dvije ulaznice za izložbu "Novija sakralna umjetnost" koja je paralelno postavljena u toj galeriji.

U današnjem priopćenju Galerije Klovićevi dvori navodi se da će posjetitelja, koji će sutra gubiti 50.000 ulaznicu za izložbu "Van Gogh, Mondrian i haaška slikarska škola", sutra nagraditi generalni sponzor izložbe T-mobile i Galerija Klovićevi dvori .

Izložba "Van Gogh, Mondrian i haaška slikarska škola", s 83 djela nizozemskih slikara koji su napravili prekretnicu u likovnoj umjetnosti druge polovice 19. stoljeća, otvorena je 3. ožujka u Galeriji Klovićevi dvori.

Njome se prvi put u Zagrebu stručno naglašava utjecaj haaške škole na umjetnički rad dvojice genija, Van Gogha i Mondriana. Izložene slike u vlasništvu su Gradskoga muzeja iz Haaga.

Izložba je otvorena do 4. lipnja.

(Hina) pp/xipet

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙