FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat učitelja u borbi protiv nasilja u školama

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - U povodu Međunarodnog Dana obitelji,15. svibnja, Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) u suradnji sMinistarstvom znanosti, obrazovanja i športa u ponedjeljak organiziraakciju "Škola i obitelj zajedno u borbi za nenasilje", kako biupozorili na porast nasilja u školama.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - U povodu Međunarodnog Dana obitelji, 15. svibnja, Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa u ponedjeljak organizira akciju "Škola i obitelj zajedno u borbi za nenasilje", kako bi upozorili na porast nasilja u školama.

U sklopu te akcije u 21 hrvatskoj osnovnoj školi organizirat će se javne tribine na kojima će sudjelovati učenici, ravnatelji, roditelji, predstavnici ureda državne uprave, centara za socijalnu skrb, policije i svi drugi zainteresirani, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare SHU-a.

Predsjednik SHU-a Zvonimir Laktašić rekao je kako je anketa koja je provedena među 1.000 hrvatskih učitelja pokazala da je njih 46 posto zlostavljano.

Najčešće je riječ o psihičkom zlostavljanju, ali je zabilježeno i 10 slučajeva fizičkog nasilja, a najdrastičniji takvi primjeri dogodili su se u Antunovcu, Zagrebu i Vukomercu.

Brojna naša upozorenja i pozivi na suradnju nisu ozbiljno shvaćeni, sve dok nije došlo do tragičnih incidenata, rekao je Laktašić.

Nasilje u školama može imati pogubne posljedice i na djecu, upozorio je dodavši da je problem nasilja nemoguće parcijalno rješavati, već je za to potreban konsenzus svih društvenih subjekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙