FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt zaštite žrtava obiteljskog nasilja udruge B.a.B.e.

ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Udruga B.a.B.e. predstavila je danassvoj projekt pružanja egzistencijalne zaštite žrtvama obiteljskognasilja koji provodi uz pomoć Europske komisije i Ministarstvazdravstva i socijalne skrbi.
ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Udruga B.a.B.e. predstavila je danas svoj projekt pružanja egzistencijalne zaštite žrtvama obiteljskog nasilja koji provodi uz pomoć Europske komisije i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Predsjednica Udruge Sanja Sarnavka naglasila je da je unutar tog projekta pokrenuta posebna pravna zaštita žrtava obiteljskog nasilja za pokretanje i vođenje postupka pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Pozvala je sve žene, žrtve nasilja, da im se jave kako bi pravni tim udruge mogao odlučiti koji se slučajevi mogu poslati Europskom sudu, a kako bi se upozorilo na propuste u vođenju postupka u Hrvatskoj.

Istaknula je da se uvjeti, koje predmet za Europski sud treba zadovoljiti, odnose na obiteljsko nasilje, postupke koji su u tijeku, a u kojima državna tijela ne postupaju učinkovito, razne kaznene ili prekršajne postupke koji su završili zastarom, blage kazne za silovanja ili ubojstva i slično.

Sarnavka je naglasila da postoje mnogi slučajeve površnog ili lošeg rada sudova, koji su, po njezinim riječima, nezainteresirani za edukaciju na tom području, policije ili nekog drugog državnog tijela. Ocijenila je da samo koordinirani rad državnih struktura, sudova i policije može dovesti do učinkovitog sprječavanja obiteljskog nasilja.

Predstavila je i besplatnu telefonsku liniju 0800 200 144 za pozivateljice na koju će se radnim danom od 9 do 19 sati javljati aktivistice udruge, a utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati te srijedom od 10 do 12 pravnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙