FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URSH traži da Vlada spriječi rast cijena nafte

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske(URSH) zatražila je danas od Vlade poduzimanje hitnih mjera radisprečavanja daljnjeg porasta cijena nafte i naftnih derivata.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) zatražila je danas od Vlade poduzimanje hitnih mjera radi sprečavanja daljnjeg porasta cijena nafte i naftnih derivata.

URSH u priopćenju upozorava Vladu da bi daljnji rast cijena naftnih derivata i prelazak kritične granice od osam kuna po litri uvelike utjecao na povećanje cijena svih roba i usluga, time i povećanje troškova života, što će osjetiti svi, a najviše najsiromašniji građani Hrvatske.

Sindikat podsjeća na dogovor ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i sindikata o uvođenju modela koji bi smanjio cijenu goriva. Najavljene mjere nisu provedene, pa Hrvatska nespremna dočekuje nova poskupljenja.

URSH ponovno predlaže Vladi prihvaćanje jednog od više mogućih modela - izdvajanje trošarina i naknada za ceste i autoceste iz osnovice PDV-a, model plivajućih trošarina ili usvajanje izmjena Pravilnika o određivanju cijena nafte, koji bi pravednije definirao osnovnu cijenu naftnih derivata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙