FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. svibnja 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti izsvijeta.
ZAGREB, 12. svibnja 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - U borbu protiv gusarskih filmova uključili su se u Velikoj Britaniji psi specijalno obučeni za otkrivanje DVD-a u poštanskim pošiljkama, objavila je Američka udruga za film. Riječ je o zajedničkoj operaciji u obrani interesa velikih holivudskih filmskih studija u kojoj sudjeluju i britanske carine. Dva crna labradora Lucky i Flo obučeni su za otkrivanje DVD-a u pismovnim pošiljkama koje stižu u Veliku Britaniju. DVD-i se često krijumčare tim načinom u čemu sudjeluju kriminalne mreže koje djeluju po cijelom svijetu. Već prvog radnog dana Lucky i Flo otkrili su DVD-e u nekoliko pošiljaka, no svi su bili u redu, kazao je isti izvor. Veliki holivudski filmski studiji gube na godinu oko 6,1 milijardu dolara zbog gusarskog presnimavanja njihovih filmova u cijelome svijetu.

NEW YORK - Dvadesettrogodišnji mladić priznao je da je u zadnje tri godine više od 70 žena pokušao poljubiti u nogu u njujorškoj podzemnoj željeznici. Htio sam "izmamiti osmijeh na lica tih žena i potaknuti ih da razgovaraju sa mnom", rekao je Joseph Weir u iskazu koji je objavio ured državnog tužitelja na Manhattanu. Fetišist koji je uhićen prošlog tjedna jer je napao ženu u podzemnoj željeznici, mogao bi biti osuđen na godinu dana zatvora. Iz zatvora je pušten pošto je za njega plaćena jamčevina od 6.000 dolara. Suđenje mu je zakazano za 26. lipnja.

LONDON - Njemački biciklist koji je u gotovo 44 godine prevezao oko 550 tisuća kilometara na istome biciklu, a onda su mu ga u Britaniji ukrali, u srijedu je slavio jer mu je bicikl vraćen. Heinz Stucke tek je stigao u Portsmouth na jugu Engleske, bila je to posljednja etapa njegova puta oko svijeta na biciklu što ga je počeo 1962. Dok je spavao u šatoru, netko mu je ukrao bicikl. Očajan, obratio se policiji i medijima i za Portsmouth News rekao: "Sve bih učinio da vratim bicikl, emotivno sam vezan za nj". Za radio BBC u srijedu je izjavio da je presretan jer mu je policija javila da je bicikl pronađen u parku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙