FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Patrijarh Pavle za očuvanje SCG

BEOGRAD, 11. svibnja (Hina) - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve(SPC) Pavle uputio je u četvrtak pismo predsjedniku SCG SvetozaruMaroviću u kojem naglašava da je jedinstvo i očuvanje zajedničkedržave vitalna potreba i suštinski interes građana i naroda ucjelini.
BEOGRAD, 11. svibnja (Hina) - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Pavle uputio je u četvrtak pismo predsjedniku SCG Svetozaru Maroviću u kojem naglašava da je jedinstvo i očuvanje zajedničke države vitalna potreba i suštinski interes građana i naroda u cjelini.

"Razbijanje stoljećima građenog i neizmjernim žrtvama plaćenog narodnog i državnog jedinstva ne može donijeti ništa dobro", navodi patrijarh u pismu koje je objavljeno na internet-stranici SPC, te dodaje da razbijanje zajednice "može izazvati štetne posljedice i u budućnosti ugroziti narod i njegovu slobodu, i u Srbiji i u Crnoj Gori".

Patrijarh Pavle ocijenio je i da je "očuvanje državnog jedinstva SCG od izuzetnog značenja za budućnost Kosova i za pronalaženje pravičnog rješenja za pokrajinu unutar Srbije i SCG, s najvišom mogućom autonomijom", dodajući da je njegovo pismo "očinsko", te da "nije politička poruka".

Na kraju, patrijarh SPC-a Pavle dodaje da njegov stav nije samo osobni, već da je on više puta potvrđen i na sjednicama Sabora SPC-a.

Građani Crne Gore izjasnit će se na referendumu 21. svibnja o tome hoće li ona postati samostalna ili ostati u zajednici sa Srbijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙