FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Zbog nedostatka kvoruma bez rasprave o smjeni Draškovića

BEOGRAD, 14. travnja (Hina) - Sjednica Skupštine Srbije i Crne Gore,na kojoj je trebala biti razmotrena inicijativa za smjenu ministravanjskih poslova SCG Vuka Draškovića, nije u petak održana zbognedostatka kvoruma.
BEOGRAD, 14. travnja (Hina) - Sjednica Skupštine Srbije i Crne Gore, na kojoj je trebala biti razmotrena inicijativa za smjenu ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića, nije u petak održana zbog nedostatka kvoruma.

Na sjednicu su došla 73, od ukupno 91 zastupnika iz srpske i devet, od ukupno 35 iz crnogorskog izaslanstva, a da bi sjednica počela neophodno je prisustvo polovine zastupnika iz oba izaslanstva.

Inicijativu za smjenu Draškovića podnijelo je osam zastupnika Socijalističke partije Srbije i dva zastupnika crnogorske Socijalističke narodne partije, a svoju podršku najavljivali su i zastupnici Srpske radikalne stranke u parlamentu državne zajednice.

U inicijativi kojom su tražili smjenu ministra Draškovića socijalisti su tvrdili da je on "albanski lobist, koji provodi svoju privatnu politiku i uništava nacionalne interese Srbije", čime radi protiv strategije Vlade Srbije i pregovaračkog tima Beograda u razgovorima o budućem statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙