FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: SCG na repu Europe ne izruči li Mladića

Beograd, 8. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Nacionalnog savjetaSrbije i Crne Gore (SCG) za
Beograd, 8. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije i Crne Gore (SCG) za

suradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u ponedjeljak da će Srbija i Crna Gora biti "na repu Europe" ako u razumnom roku tom sudu ne izruči jednog od najtraženijih haških optuženika, bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske Ratka Mladića koji je u bijegu.

"I Albanija je s Europskom unijom potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. SCG može potpisati taj sporazum do jeseni ako Mladić uskoro bude u Hagu", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare uoči zasjedanja međunarodne konferencije o temi " Izravna suradnja u istragama ratnih zločina i zaštiti svjedoka".

"Svatko tko je na vlasti u Srbiji mora građanima kazati kolika je cijena neizručenja Mladića", rekao je Ljajić i dodao da su "sve vojne i civilne snage usmjerene na lociranje i uhićenje Mladića".

Ljajić je rekao i da se u ponedjeljak sastao sa zamjenikom glavne tužiteljice ICTY Davidom Tolbertom te da su ocijenili da situacija glede Mladića nije dobra.

Tolbert, koji je novinarima naglasio da je došao samo radi spomenute konferencije, kratko je rekao da će Tribunal nastaviti s inzistiranjem da Mladić i ostala petorica optuženih budu izručena te da SCG mora ispuniti svoje međunarodne obveze.

Tolbert je dodao da je "potpuno jasno da je Mladić u Srbiji" i da ta tvrdnja nije opovrgnuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙