FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čurkin: UN se okrenuo poticajima umjesto sukobljavanju s Iranom

UJEDINJENI NARODI, 11. svibnja 2006. (Hina/AP) - Ruski veleposlanik priUjedinjenim narodima u srijedu je rekao da se pristup Iranu zbognjegovog nuklearnog programa ovoga tjedna nakon ministarskog sastankaUN-a promijenio od konfrontacije prema novoj strategiji po kojoj će seTeheranu ponuditi poticaj da zaustavi obogaćivanje urana.
UJEDINJENI NARODI, 11. svibnja 2006. (Hina/AP) - Ruski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima u srijedu je rekao da se pristup Iranu zbog njegovog nuklearnog programa ovoga tjedna nakon ministarskog sastanka UN-a promijenio od konfrontacije prema novoj strategiji po kojoj će se Teheranu ponuditi poticaj da zaustavi obogaćivanje urana.

Vitalij Čurkin je rekao da se "raspoloženje u potpunosti promijenilo" i da se ključne nacije sada usredotočuju na stvaranje paketa poticaja kako bi se pokušalo naći mirno rješenje umjesto razgovora o tome koliko se dana treba Iranu dati da zaustavi obogaćivanje ili se suoči s možebitnom daljnjim mjerama koje bi uključivale i sankcije.

"Prilično smo zadovoljni time da se nešto što je u početku moglo izgledati kao pokušaj diktiranja stvari pretvorilo u proces dijaloga, širokog dijaloga koji će, nadamo se, uključiti Iran i dovesti do političkog i diplomatskog rješenja problema", rekao je Čurkin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙