FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Chirac i Merkel za obvezujuću rezoluciju o Iranu

PARIZ, 7. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac i njemačka kancelarka Angela Merkel, koji su u nedjeljurazgovarali telefonom, priželjkuju usvajanje rezolucije Vijećesigurnosti UN-a kojom bi se Iran primorao da prekine aktivnosti okoobogaćivanja urana, priopćeno je iz ureda francuskog predsjednika.
PARIZ, 7. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac i njemačka kancelarka Angela Merkel, koji su u nedjelju razgovarali telefonom, priželjkuju usvajanje rezolucije Vijeće sigurnosti UN-a kojom bi se Iran primorao da prekine aktivnosti oko obogaćivanja urana, priopćeno je iz ureda francuskog predsjednika.

Dvoje čelnika ustanovilo je "usklađenost stavova" oko usvajanja "rezolucije kojom bi zahtjevi Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) prema Iranu postali obavezni, posebice oko prekida procesa obogaćivanja urana", ističe se iz istog izvora.

Pet stalnih članica VS-a (Kina, SAD, Francuska, V. Britanija, Rusija) pokušavaju se dogovoriti o sadržaju rezolucije kojom bi se primoralo Iran da prekine obogaćivanje urana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙