FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija protiv sankcija Iranu bez dokaza

MOSKVA, 21. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Rusija bi odobrila uvođenjesankcija Iranu samo kad bi dobila čvrste dokaze da teheranskinuklearni program nije miroljubiv, objavila je u petak novinskaagencija Itar-Tass riječi glasnogovornika ruskoga ministarstvavanjskih poslova.
MOSKVA, 21. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Rusija bi odobrila uvođenje sankcija Iranu samo kad bi dobila čvrste dokaze da teheranski nuklearni program nije miroljubiv, objavila je u petak novinska agencija Itar-Tass riječi glasnogovornika ruskoga ministarstva vanjskih poslova.

"O sankcijama ćemo moći razgovarati tek nakon što dobijemo konkretnu potvrdu da se Iran ne bavi isključivo miroljubivim nuklearnim aktivnostima", prenosi Itar-Tass riječi glasnogovornika Mihaila Kaminina.

Sjedinjene Države i neke druge sile vjeruju da Iran želi proizvesti nuklearnu bombu. Te zemlje tvrde da je za opravdavanje sankcija dovoljna i činjenica da Iran ne surađuje s agencijom Ujedinjenih naroda za atomsku energiju.

Rusija ima pravo veta u Vijeću sigurnosti UN-a, a zasad tvrdi da nema dokaza da bi sankcije natjerale Iran da odustajanje od programa obogaćivanja urana.

No sve dosad službena Moskva još nije otvoreno spominjala kakve bi dokaze trebala za razmatranje mogućnosti uvođenja sankcija Iranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙