FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: počeo sastanak o iranskoj nuklearnoj krizi

Pariz: počeo sastanak o iranskoj nuklearnoj kriziPARIZ, 2. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Sastanak pet stalnih članicaVijeća sigurnosti UN-a i Njemačke o iranskoj nuklearnoj krizi počeo jeu utorak predvečer u Parizu, priopćio je francuski diplomatski izvor.
PARIZ, 2. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Sastanak pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačke o iranskoj nuklearnoj krizi počeo je u utorak predvečer u Parizu, priopćio je francuski diplomatski izvor.

Europljani i Amerikanci trebali bi tijekom tog susreta pokušati uvjeriti Kinu i Rusiju da podrži rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se Iran primorava da prekine nuklearne aktivnosti.

Sastanak na razini političkih direktora ministarstava vanjskih poslova bit će prvi nakon što je Međunarodna agencija za atomsku energiju u petak zaključila da Iran ne odustaje od svog nuklearnog programa i da nije ispunio rok od mjesec dana koji mu je Vijeće sigurnosti UN-a zadalo za obustavljanje obogaćivanja urana. Sastanak visokih dužnosnika u Parizu priprema je sastanka ministara vanjskih poslova šest zemalja predviđen za 9. svibnja u New Yorku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙