FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petir: problema s otkupom mlijeka nije ni trebalo biti

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Zamjenica županiceSisačko-moslavačke županije Marijana Petir (HSS) ustvrdila je danas dado problema otkupa mlijeka od malih proizvođača kojima je to jediniizvor prihoda nije ni trebalo doći da su mljekarske kuće o svojimplanovima (neotkupa mlijeka) na vrijeme razgovarale s malimproizvođačima i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Zamjenica županice Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir (HSS) ustvrdila je danas da do problema otkupa mlijeka od malih proizvođača kojima je to jedini izvor prihoda nije ni trebalo doći da su mljekarske kuće o svojim planovima (neotkupa mlijeka) na vrijeme razgovarale s malim proizvođačima i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.

Navela je kako od Ministarstva poljoprivrede očekuje da pronađe način kako zaustaviti uvoz nekvalitetnog mlijeka iz BiH te kako što uspješnije organizirati otkup domaćeg mlijeka od malih proizvođača.

"Ovo što se sada dogodilo (neotkup) potpuni je apsurd jer će ukupna bilanca u konačnici pokazati da na tržištu postoji manjak mlijeka, a što su", podsjetila je Petir, istaknuli i predstavnici Ministarstva i mljekarska poduzeća.

Podsjetila je da je 26. travnja ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću uputila pismo i zatražila da hitno riješi problem otkupa mlijeka. Tada, navela je, još nije bio otkazan otkup već su samo postojale indicije da bi do toga moglo doći.

Navela je da je na području Sisačko-moslavačke županije 3.221 prozvođač mlijeka koji godišnje proizvedu 37 milijuna litara mlijeka.

Intervencijom Ministarstva poljoprivrede i Sisačko-moslavačke županije "Lura" će od sutra preuzeti otkup koji je otkazao KIM, a i Vindija bi, po najavama trebala ponovo vratiti neka ukinuta sabirna mjesta.

To je važno zbog malih proizvođača koji bi, ako se neka sabirna mjesta ukinu, mlijeko morali voziti do drugoga udaljenog 4 do 7 kilometara, a što, ustvrdila je Petir, nije dobro ni zbog higijenskih ni zbog ekonomskih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙