FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Krajem lipnja prava rata umirovljeničkog duga

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Krajem lipnja oko 420.000umirovljenika dobit će prvu ratu obeštećenja, a u tu je svrhu udržavnom proračunu osigurano 1,5 milijardi kuna, najavio je u srijedupremijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu".
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Krajem lipnja oko 420.000 umirovljenika dobit će prvu ratu obeštećenja, a u tu je svrhu u državnom proračunu osigurano 1,5 milijardi kuna, najavio je u srijedu premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu".

Koncem lipnja ići će prva tranša za obeštećenje umirovljenika, u to nema nikakve sumnje i nikakve dvojbe, odgovorio je Sanader zastupniku Damiru Kajinu (IDS).

Izvijestio je da je Vlada u suradnji s HSU-om osnovala radnu skupinu koja bi trebala riješiti pitanje 40.000 korisnika obiteljskih mirovina, kako bi i oni imali pravo na neku vrstu obeštećenja.

Premijer Sanader najavio je i da će Vlada u idućih nekoliko dana riješiti probleme oko otkupa mlijeka malih proizvođača.

"Imate moju riječ, u idućih nekoliko dana riješit ćemo otkup mlijeka, svima", poručio je premijer, odgovarajući na pitanje Božidara Pankretića (HSS) kako Vlada namjerava pomoći malim proizvođačima mlijeka koji svoj proizvod nemaju kome prodati.

Sanader je izvijestio da je osobno intervenirao u neka poduzeća, poput karlovačkog KIM-a, s kojima je razgovarao o tome da otkupe mlijeko.

"Ne dolazi u obzir da smo ljude poticali da idu u proizvodnju mlijeka, a da ga nemaju kome prodati", naglasio je.

Branitelji koji imaju primjedbi na izračun udjela u Fondu hrvatskih branitelja mogu ih uputiti Društvu za upravljanje imovinom i nadležnim ministarstvima, a jučer je raditi počela skupina koja razmatra sve novopristigle prijedloge i primjedbe, odgovorila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zastupnici Ruži Lelić (HDZ).

Imovina Fonda veća je od 2,1 milijarde kuna, a raspolaganje udjelima članovima, uz ostalo, daje pravo na realnu dobit od dividende, rekla je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙