FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijski HSS poziva ministra da pomogne malim proizvođačima mlijeka

SISAK, 6. svibnja 2006. (Hina) - Sisačko-moslavački HSS pozvao je danasotvorenim pismom ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da nađeinstrumente kako bi se spasila poljoprivredna proizvodnja, ali iegzistencija malih proizvođača mlijeka.
SISAK, 6. svibnja 2006. (Hina) - Sisačko-moslavački HSS pozvao je danas otvorenim pismom ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da nađe instrumente kako bi se spasila poljoprivredna proizvodnja, ali i egzistencija malih proizvođača mlijeka.

U pismu u povodu prestanka otkupa mlijeka od malih proizvođača u Sisačko-moslavačkoj županiji, predsjednica Županijske organizacije HSS-a Marijana Petir poziva ministra da se sastane s predstavnicima malih proizvođača mlijeka kojih je, kako navodi, u Sisačko-moslavačkoj županiji 3.221, i sasluša njihove argumente te da im pokuša pomoći.

Marijana Petir je protekloga tjedna izvijestila javnost da su varaždinska Vindija i karlovači KIM prekinuli otkup mlijeka od malih proizvođača s područja Novske i Dvora i odbacila obrazloženje predstavnika mljekarske industrije da je razlog loša kvaliteta mlijeka, tvrdeći da je mlijeko kvalitetno i da se radi o interesu uvozničkog lobija.

Vindija je danas demantirala da je prekinula otkup od ugovornih proizvođača, tvrdeći da se nekim proizvođačima samo promijenilo mjesto otkupa, to jest prikupljanja mlijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙