FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Vindija" tvrdi da i dalje otkupljuje mlijeko od malih proizvođača

VARAŽDIN, 6. svibnja 2006. (Hina) - Vindija je danas priopćila da bezikakva prekida na dan otkupljuje više od 30.000 litara svježeg mlijekaod 570 ugovornih proizvodača u Sisačko-moslovačkoj županiji te je takoi ovaj tjedan otkupila više od 150.000 litara svježeg mlijeka.
VARAŽDIN, 6. svibnja 2006. (Hina) - Vindija je danas priopćila da bez ikakva prekida na dan otkupljuje više od 30.000 litara svježeg mlijeka od 570 ugovornih proizvodača u Sisačko-moslovačkoj županiji te je tako i ovaj tjedan otkupila više od 150.000 litara svježeg mlijeka.

Radi učinkovitijeg i racionalnijeg otkupa, početkom svibnja optimiziran je broj otkupnih mjesta tako da se, uz uredan nastavak otkupa, nekim prizvođačima samo promijenilo mjesto otkupa, to jest prikupljanja mlijeka.

"Vindija" kao vodeći proizvođač svježeg mlijeka u Hrvatskoj svojom otkupnom mrežom zadovoljava vlastitu proizvodnju i izvoz te nema potrebe uvoziti jeftino mlijeko iz BiH i SiCG niti je to dosad činila. Nadamo se da će daljim poticanjem proizvodnje mlijeka po europskim standardima u Hrvatskoj prestati potreba za uvozom pakiranog, prerađenog trajnog miljeka.

Predstavnici "Vindije" izvijestili su čelnike Sisačko-moslovačke županije da nema nikakvih poremećaja kad je riječ o redovitom otkupu mlijeka od proizvođača, stoji u priopćenju.

Sisačko-moslavački HSS jučer je ustvrdio kako su "Vindija" i "Kim" prekinuli otkup mlijeka od malih proizvođača na Banovini i u zapadnoj Slavoniji jer ih uvoznički lobiji koji vladaju poljoprivredom pokušavaju uništiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙