FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mali proizvođači mlijeka i HSS: prekid otkupa nema veze s kakvoćom mlijeka

SISAK, 5. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednica sisačko-moslavačkog HSS-ai zamjenica županice Marijana Petir na današnjoj tiskovnojkonferenciji u Sisku je izjavila da razlog Vindijina i Kimova prekidaotkupa mlijeka od malih proizvođača na Banovini i u zapadnojSlavoniji nije pad kakvoće mlijeka, već to što uvoznički lobiji kojivladaju poljoprivredom pokušavaju uništiti male proizvođače mlijeka.
SISAK, 5. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednica sisačko-moslavačkog HSS-a i zamjenica županice Marijana Petir na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Sisku je izjavila da razlog Vindijina i Kimova prekida otkupa mlijeka od malih proizvođača na Banovini i u zapadnoj Slavoniji nije pad kakvoće mlijeka, već to što uvoznički lobiji koji vladaju poljoprivredom pokušavaju uništiti male proizvođače mlijeka.

Predstavnici mljekarske industrije koji su jučer bili kod ministra poljoprivede Petra Čobankovića naveli su lošu kvalitetu, tj. nečistoću mlijeka malih proizvođača kao razlog prekida otkupa mlijeka.

Predsjednik Odbora za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatskog sabora i potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić dao je danas potporu malim proizvođačima mlijeka, kojima su Vindija i Kim prestali otkupljivati mlijeko. Obrazloženje mljekarske industrije da se otkup prekida zbog loše kakvoće mlijeka, Pankretić je nazvao "smiješnim izgovorima". Najavio je da će se o tom problemu raspravljati i na sjednici saborskog Odbora za poljoprivredu i šumarstvo.

Predstavnici malih proizvođača mlijeka Sisačko-moslavačke županije iznijeli su da je Hrvatski stočarski centar laboratorijskim ispitivanjima utvrdio da je kakvoća mlijeka u toj županiji od 2003. do danas gotovo udvostručena.

Borka Špendić iz Stare Subocke kod Novske iznijela je da je jako razočarana odnosom Vindije, jer je o prekidu otkupa mlijeka telefonom obaviještena prekjučer popodne, sat vremena prije mužnje.

Ne zna kako će sada vraćati kredite koje su podignuli za kupnju 10 muznih krava i opremu. Upitala je također Vindiju zašto mali proizvođači moraju čekati dva mjeseca na naknadu, dok veliki proizvođači dobivaju novac svaki mjesec. Rekla je da su mlijeko na otkup ponudili i Luri gdje su im, kako tvrdi, rekli da im "ne treba njihovo mlijeko jer imaju mlijeka da se mogu u njemu kupati".

Ivanka Novoselec iz Dvora priopćila je da KIM iz Karlovca od 8. svibnja prekida otkup oko 3000 litara mlijeka od malih proizvođača s područja Dvora, što će u tešku socijalnu situaciju dovesti oko 150 obitelji s tog područja, koje od toga žive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙